AK Rijeka u subotu organizira jubilarni 15. Riječki autoslalom na Preluci

Petak, 20. travnja 2012. 14:44 Napisao/la  Miroslav Krpan

Prijavilo se  62 vozačice i vozača iz 19 klubova, a najviše sudionika – čak deset ima Autoklub „Opatija“

U subotu 21. travnja vozi se drugo ovogodišnje bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu  kojim organizator Autoklub „Rijeka“ bilježi skroman jubilej -  „15. Riječki autoslalom“ na dijelu staze legendarnog motociklističkog okruga Preluk. Pored bodovanja za državno prvenstvo vozačima Istre, Kvarnera i Gorskog kotara piše se i  za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad kao i za Prvenstvo Primorsko-goranske županije čiji je nositelj Automobilistički savez PGŽ.

Prijavilo se  62 vozačice i vozača iz 19 klubova, a najviše sudionika – čak deset ima Autoklub „Opatija“ koji je poslije uvodne ekipne ovosezonske pobjede prije pet dana u Poreču „dobio krila“ i na putu je teške (a i duge) borbe da zadrži primat i osvoji naslov ekipnog prvaka. Jak sastav domaćina „istrčava“ na teren: Dejan Kopajtić, braća Tomislav i Hrvoje Šepić, te Ivan Pavlović. Problem je samo što su prva trojica u istoj klasi pa im se umanjuju šanse. Opatijci su zimus snažno ojačali - Nino Andrejević,  Dario Ružić, Marin Jurčić „novi“ su Opatijci! A ne treba zaboraviti Aljošu Kinkelu, Tihomira Pašića, Marka Gebauera.

Kopajtić ili Andrejević – pitanje je dana. Svaki do sada na Preluci ima tri osvojene „generalke“ s time da je posljednje tri sezone dominantan i nepobjediv mladi istarski as Nino Andrejević. Kopajtić je već u Poreču pokazao da je „kralj“ autoslaloma a od 2002. i prve sezone kada je na kraju bio 44. (!) do danas ostvario je 22 pojedinačne ukupne pobjede na natjecanjima hrvatskog prvenstva i niz naslova prvaka na kraju sezona.

Od 7 do 8.30 sati je tehnički prijam vozila i verifikacija dokumenata, trening je od 9 sati, a svečano otvaranje u 11.15 sati. Prva od tri vožnje je u 11.30 sati, a proglašenje najuspješnijih je oko 18 sati.

Vozi se znana dionica sa startom na nekadašnjoj startnoj crti motociklističkog prvenstva svijeta – ali u smjeru Rijeke u duljini 1.130 metara sa 42 slalom vrata u koja su ukomponirani i čunjevi klasičnog slaloma. Cilj je na početku „riječkog pravca“ iz smjera Opatije. Pristup do središnjeg dijela Preluke, parka vozača, starta i legendarne kamene prelučke tribine bit će moguć cjelodnevno iz smjera Opatije.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT