Lovrinov: Najvažnije je da smo pobijedili bolju ekipu od sebe

Srijeda, 18. siječnja 2012. 11:47 Napisao  Marko Babić

Mnogi ovo neće doživjeti kao veliki uspjeh jer to nije Liga prvaka, no meni je bitno nešto drugo. Bitno mi je da smo pobijedili protivnika koji je objektivno nešto kvalitetniji od nas, ustvrdio je Lovrinov

Iva Zdrilić zakucala je zadnju loptu i veliko slavlje je moglo početi. Objetkivno je malo tko očekivao da će Riječanke u uzvratu izbaciti Istres. Čak je i francuski prvoligaš nakon prve utakmice na službenim stranicama objavio da je klub na korak do plasmana u osminu finala Challenge kupa.

- Dojam je odličan, sretan sam što smo prošli dalje. Jasno da mnogi neće ovo doživjeti kao neki veliki uspjeh jer to nije Liga prvaka, no meni je bitno nešto drugo. Bitno mi je da smo pobijedili protivnika koji je objektivno nešto kvalitetniji od nas - ustvrdio je Igor Lovrinov.

U jednom trenutku činilo se da će Rijeka teško do osmine finala. Gošće su vodile 1:0 u setovima i imale su 23:21 u drugoj dionici.

- I nakon prvog seta sam vjerovao sam da možemo proći dalje. Nedostajala im je Marijana Bašić koja se ozljedila dan prije utakmice na treningu, a u prvoj utakmici odlično je parirala Samanti Fabris na sredini. Kada sam vidio da ona neće igrati znao sam da možemo dobiti. Ipak se radi o ekipi koja ima četiri, pet strankinja, a mi nemamo niti jednu  - dodao je Lovrinov.

Challenge kup možda je najslabije europsko natjecanje, no i Rijeka je kvalitetom daleko od prijašnjih godina. Rijeka se u besparici okrenula mladim snagama i svaka pobjeda u Europi je zlata vrijedna. Istres je peta ekipa u francuskom prvenstvu u kojem je vodeći Cannes. A upravo odbojkašice Cannesa, koje doduše odskaču kvalitetom, "gaze" sve pred sobom u Ligi prvaka.

- Sve je bilo na knap, ono u dva poena, ali to je ono što veseli i zato smo sretni kada pobijedimo u takvim utakmicama. Tako je bilo i u prvom kolu protiv Finkinja. Moram reći da ne bi bio nezadovoljan i da smo izgubli zlatni set jer sam bio prezadovoljan kako smo odigrali, ali ovako je ipak slađe - zaključio je Igor Lovrinov.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT