Pijani sudac prijavljen stegovnim tijelima HOS-a, Odbor za suđenje traži najtežu kaznu

Ponedjeljak, 25. listopada 2021. 21:05 Napisao/la  KS
Pijani sudac prijavljen stegovnim tijelima HOS-a, Odbor za suđenje traži najtežu kaznu

O linijskom sucu koji je sudio utakmicu 4. kola Superlige odbojkašica između Karlovca i Rijeke CO odlučivat će stegovni sudac Hrvatskog odbojkaškog saveza.

O nesvakidašnjem slučaju očitovali su se svi relevanti akteri, prijava je otišla prema stegovnim tijelima krovnog odbojkaškog tijela i na stegovnom sucu je da donese svoju odluku.

- Kada bi se mogla očekivati odluka to ne znam, ali taj naš nepromišljeni kolega nanio je veliku štetu sudačkoj organizaciji i Odbor za suđenje HOS-a želi da se on isključi iz naše organizacije, kaže Milan Rajković, predsjednik Odbora za suđenje HOS-a.

- U 36 godina koliko sam sudac takvo nešto nikada nisam vidio, a nikada nisam za takvo što niti čuo. Možda je nekome sve to smiješno, ali je to zapravo jako tragično. Želimo da bude rigorozno kažnjen iz preventivnih razloga, da se takvo što nikad više slučajno ne bi ponovilo, a razmišljamo i o tome da promijenimo neke pravilnike kako bismo se i na taj  način od ovakvih incidenata pokušali zaštititi, zaključio je Rajković.