Nikola Zdrilić osvojio broncu utrci na 200m prsno na SP u plivanju za gluhe

Srijeda, 16. kolovoza 2023. 19:43 Napisao/la  Boris Kirinčić
Oliver Lušić i Nikola Zdrilić
Oliver Lušić i Nikola Zdrilić

Nikola Zdrilić, član Plivačkog kluba Nevera, ostvario je sjajan uspjeh, osvojio je brončanu medalju u utrci na 200m prsno (2:26,42) na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe koje se održava u Argentini.

Zdrilić je osvojio prvo odličje u povijesti hrvatskog plivanja za gluhe.

Nikola je inače polaznik Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta.

Šesto svjetsko prvenstvo u plivanju za gluhe održava se u Buenos Airesu od 13. do 19. kolovoza, a osim Nikole Zdrilića nastupaju braća Natali i Antonio Žgomba, članovi PK Arena iz Pule, u pratnji trenerice Ane Lučić.

S Nikolom je na prvenstvu njegov trener Leo Škerjanec (fotografija ispod teksta), a u delegaciji je i predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Crikveničan Oliver Lušić, koji je na nedavno završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu gluhih kao kapetan predvodio reprezentaciju do trećeg uzastopnog svjetskog zlata.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.