MILAN RAJKOVIĆ

Linijski sudac iz Karlovca mora biti najstrože kažnjen!

Nedjelja, 24. listopada 2021. 12:25 Napisao/la  KS

Na žalost, zbog manjka sudaca dolazi vrijeme kada će suditi oni koji mogu, a ne oni koji trebaju. Uključujući i linijske suce, kaže predsjednik Odbora za suđenje Hrvatskog odbojkaškog saveza

Milan Rajković
Milan Rajković

Incident na utakmici četvrtog kola Superlige odbojkašica u Karlovcu, kada je delegat utakmice nakon trećeg seta bio primoran izvesti pijanog linijskog suca iz dvorane, nikako ne bi smio postati mrtvo slovo na papiru.

Milan Rajković, Riječanin i jedan od najistaknutijih hrvatskih odbojkaških sudaca, kaže da linijski suci nisu pod ingerencijom HOS-a i kao predsjednik Odbora za suđenje Hrvatskog odbojkaškog saveza suglasan je da ovaj bizaran događaj ne smije na tome ostati.

- Pod ingerencijom HOS-a i Odbora za suđenje su prvi i drugi sudac, delegat i nadzornik suđenja. Nitko drugi. Ne znam hoće li prijava doći do mene, vjerojatno će se nešto o tom događaju napisati. Delegat bi to trebao napraviti kroz izvještaj, odnosno kroz obrazac kojega popunjava. Također, ima i obrazac za ocjenjivanje sudaca, a tamo postoji rubrika u koju se mogu staviti sva zapažanja što nisu pokrivena u rubrikama tog obrasca, upozorava Rajković, pa dodaje:

- Mislim da je to nešto što je nedopustivo, pogotovo kada je riječ o mladom čovjeku koji se nalazi na početku svoje karijere. Mislim da mora biti najstrože kažnjen, kao primjer svima ostalima. To ja tako vidim! S utakmice ga je trebalo ukloniti i ranije! To je sramota, ogorčen je Rajković.

- Na žalost, zbog manjka sudaca dolazi vrijeme kada će suditi oni koji mogu, a ne oni koji trebaju. Uključujući i linijske suce. Mi smo već ovo kolo imali problema, imamo nešto sudaca zaraženih koronavirusom, dosta sudaca sudi MEVZU i europske kupove, u određenim kolima ne možeš računati na međunarodne suce i događa nam se ono o čemu sam govorio i prije nego sam postao predsjednik Odbora za suđenje. Ako se nešto radikalno ne promijeni, neće biti dobro, zaključit će Milan Rajković.