IVAN ĐORĐEVIĆ

Pravo je čudo da je turnir u Ičićima opstao u ovoj situaciji

Nedjelja, 04. srpnja 2021. 23:01 Napisao/la  KS

Ičići Open 2021, najjači turnir u odbojci na pijesku na ovom našem području, održat će se od 6. do 8. kolovoza s nagradnim fondom od 22 tisuće kuna

Pravo je čudo da je turnir u Ičićima opstao u ovoj situaciji

U subotu su otvorene prijave za novo izdanje Ičići Opena, tradicionalnog turnira odbojke na pijesku u organizaciji KOP Opatija, što iz godine u godinu podiže organizacijsku letvicu na viši nivo.

Ičići Open 2021. na rasporedu je od 6. do 8. kolovoza na terenima u Ičićima, a prema najavama i ove bi godine mogao okupiti sve najbolje domaće pjeskaše i ponešto zanimljivih gostiju iz inozemstva.

 - Kod nas su pripreme za turnir u tijeku već pola godine, taman završi jedno izdanje i počinju pripreme za drugo. U glavnom dijelu turnira maksimalno može biti 12 parova u obje konkurencije. Četiri para u glavni turnir ulaze po rankingu, četiri para dobijaju pozivnicu, a četiri ulaze kroz kvalifikacije. U kvalifikacijama također može biti maksimalno 12 parova, kaže Ivan Đorđević, trener u Klubu odbojke na pijesku Opatija i sportski direktor ovog iznimnog turnira.

iciciopen3

Budući da je još uvijek nejasna epidemiološka slika u KOP Opatija ne mogu sa sigurnošću tvrditi da im biti dopušteno postavljanje tribina.

- U kontaktu smo sa stožerom, ne znamo hoće li biti tribina, budemo li morali odvajati pojedina mjesta na tribinama stadion nećemo raditi, nego ćemo dopustiti ljudima da samoinicijativno gledaju turnir s plaže, kao što je bilo prošle godine. Niti tada organiziranog gledališta nismo imali, ali su se ljudi svojevoljno približili terenima. Napravilo se nekakvo prirodno gledalište, nastavlja Đorđević, nekad i sam istaknuti hrvatski pjeskaš, odbojkaš Opatije i Rijeke, a danas trener prvoligašica Varaždina.

Nagradni fond na turniru iznosit će 22 tisuće kuna, po jedanaest u ženskoj i muškoj konkurenciji, a prijave će biti otvorene do 1. kolovoza u ponoć.

- Imamo najave da će doći Danijel Pokeršnik i Črt Bošnjak iz Slovenije, Pokeršnik je osvojio turnir četiri puta sa četiri različita partnera, on je neslužbeni kralj Ičića. Dolaze nam Filip Silić i Nikša Del'Orco, ponajbolji hrvatski par i prošlogodišnji finalisti, Aleksandar Gavrilov i Ivan Lozić... Vjerujem da će biti zaniljivo, a sigurno će biti atraktivno, dodaje Đorđević.

Ivan Đorđević i jest jedan od krivaca da ovaj turnir postoji, dok je Ivan aktivno igrao turnire u odbojci na pijesku njegov otac Mladen, ujedno i predsjednik KOP Opatija, odlučio je jedan takav turnir organizirati i u Ičićima.

- Pravo je čudo da je turnir opstao u ovoj situaciji s koronakrizom i da smo ga uspjeli prošle godine organizirati, odnosno da ćemo ga uspjeti organizirati i ove godine. Predstavljamo sport koji se igra na otvorenom pa to malo olaškava cjelokupnu priču, ali ništa od toga ne bi bilo izvedivo da nema naših sponzora koji stoje iza čitavog ovog projekta dugi niz godina, reći će sportski direktor turnira.

Iščekujući početak turnira u KOP Opatija ne miruju niti na natjecateljskom planu, ove godne krenuli su u treću obranu krune u seniorskoj konkurenciji, a bez planova nisu niti kada su seniorke u pitanju.

- Prvi smo već dvije godine za redom, sada idemo po treću titulu. Prvi turnir odigran je u Zagrebu, još imamo odigrati turnire u Podstrani, Puli i Novalji. U Zagrebu smo osvojili sedam od mogućih osam bodova i trenutačno smo vodeći, a djevojke su nam na predzadnjem mjestu s jednim osvojenim bodom. No, nije nam ista filozofija u muškom i ženskom dijelu ekipe. Muških pjeskaša na ovom području nema dovoljno, tek su u najavi neki igrači i na njima treba raditi, pa smo odlučili uložiti u ekipu koja godinama dolazi na turnir kako bismo napravili što bolju reklamu za naš grad u tom sportu. Oni to maksimalno kvalitetno odrađuju, dođu i odrade svaki turnir maksimalno, jer znaju koliko nam je to važno. Cura imamo dovoljno i definitivno smo krenuli putem stvaranja, to su sve cure s ovog područja, stalno su na treninzima i skupljaju iskustvo putem lige, zaključit će Ivan Đorđević.