VICE SEP Ovih dana igračima ćemo proslijediti anekse ugovora kojima ćemo završiti sezonu

Utorak, 07. travnja 2020. 10:33 Napisao  I. V.

Grad je obustavio isplatu sredstava, takva je odluka donesena 23. ožujka. Nemamo više natjecanja, ali imamo obveze, kaže predsjednik Škrljeva

Vice Sep
Vice Sep

Čim je Hrvatski košarkaški savez (HKS) prekinuo sezonu, premijerligaši su očekivano počeli zatvarati proračune.

Cibona i Zadar odlučili su se na radikalne mjere, raskinuli su ugovore s igračima i stručnim stožerima.

Škrljevo je na otprilike istom tragu, najavljene odluke doimaju se racionalnije:

- Većina igrača ima ugovore koji traju do zadnje utakmice u Premierligi, koja je službeno završila. Možemo reći da je na određeni način sezona poništena, jer nemamo prvaka, nitko ne ispada iz lige. Naša uprava će ovih dana igračima proslijediti anekse ugovora kojima ćemo završiti sezonu. Igračima će biti isplaćene naknade zaključno s prekidom sezone, a dalje ćemo vidjeti. Slobodni su igrači kojima istječu ugovori na kraju ove sezone. Igračima koji imaju dulje ugovore, automatski počinje teći nova godina u ugovorima koje ćemo poštivati ako se ništa u proračunu iduće sezone ne promjeni. O tome ćemo razmišljati na početku iduće sezone, sada zatvaramo ovu sezonu. Trener Damir Rajković ostaje pod ugovorom, kaže predsjednik Škrljeva Vice Sep.

Čelnik Škrljeva dobro poznaje funkcioniranje lokalne samouprave, Grad Bakar financijski je oslonac klubu s najmanjim proračunom u Premijerligi:

- Ne očekujem da će Grad Bakar smanjivati izdvajanja za sportske klubove. Nisu to veliki iznosi, ne bi ti iznosi puno značili da se preusmjere negdje drugdje što bi sport dovelo u vrlo tešku situaciju. Kad nemaš puno, pa i to izgubiš, onda to može imati teške posljedice. Nadam se da Grad Bakar neće posegnuti za takvim rješenjima. Grad je obustavio isplatu sredstava, takva je odluka donesena 23. ožujka. Nemamo više natjecanja, ali imamo obveze u situaciji kada je jako teško očekivati sredstva od sponzora ili donatora. Nadamo se da će Grad Brakar nastaviti financirati klub kada sve ovo prođe, zaključuje Sep.