VICE SEP

Emeke Obukwelu će prvi otići, od njega nema koristi

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023. 20:58 Napisao/la  KS

Razgovarali smo i s trenerom, status je neupitan,  ali se potegnulo pitanje je li bilo grešaka stožera, odnosno što se može popraviti ili napraviti bolje, kaže predsjednik Depolink Škrljeva

Vice Sep
Vice Sep

Košarkaši Depolink Škrljeva u subotu su poraženi od Dinama u utakmici koja je trebala vratiti mir i poljuljano samopuzdanje u redove momčadi s Mavrinaca.

U takvim situacijama, ma koliko nepopularni bili, rezovi su nužni, a u momčadi Depolink Škrljeva odlučili su se zahvaliti nekim igračima.

- Napravili smo analizu prije dva tjedna, ali smo rekli da moramo dati šansu dečkima jer ne možemo reći da ne daju sve od sebe. No, nisu uspjeli pobijediti Dinamo i nešto smo morali napraviti. Ne smijemo više čekati i gledati. Emeke Obukwelu je prvi igrač koji će otići, s kojim raskidamo ugovor, jer ma koliko bio vrijedan, pošten i poslušan, od njega nemamo koristi. Oni igrači od kojih nemamo koristi s vremenom će sami sebe udaljiti iz momčadi. Emeka je odradio posljednji trening, pokušat će si naći angažman u Europi, a ako ne uspije otići će u Dallas. Naravno, izaći ćemo mu u susret, pomoći mu ako treba dok si ne nađe klub, ali on odlazi, kaže Vice Sep, predsjednik Depolink Škrljeva.

Odlazak igrača usred sezone uvijek otvara i pitanje tko će na njegovo mjesto doći.

- Tržište je takvo da osim stranaca nemaš baš nikoga, igrače iz hrvatskog prvenstva ne možemo dovoditi do početka trećeg kruga, vidjet ćemo. Manevarski prostor nam je skučen, nema puno slobodnih i kvalitetnih igrača, za treći mjesec imamo neke razgovore, ali nešto moramo pronaći do tada.

Emeke Obukwelu nije jedini igrač koji nije zadovoljio u momčadi Depolink Škrljeva.

- O imenima ne bih govorio, vidjet ćemo kako će proći utakmica protiv Gorice u Zagrebu. I u prošlom dijelu prvenstva smo nakon pobjede nad Goricom pobijedili Zabok i Alkar, ponovimo li sve to opet sada, opet će sve biti u redu. Vidjet ćemo, sve ovisi o njima samima, a tko je manje dao, manje-više se zna. Naravno, ne računam tu ove mlade igrače.

Škrljevčani su vezali trinaest poraza u svim natjecanjima, osam uzastopnih imaju u prvenstvu, Vice Sep razgovarao je i s trenerom Damirom Rajkovićem.

- Razgovarali smo i s trenerom, pomoćnim trenerom, kondicijskim trenerom. Njihov je status neupitan, imaju podršku, ali se potegnulo pitanje je li bilo grešaka stožera, odnosno što se može popraviti ili napraviti bolje. Treba li drugačiji pristup, postava, minutaža… Damir Rajković je trener koji zna, on je trener radnik, bilo bi mu puno lakše raditi da ga je pomazila jedna ili dvije pobjede više. Bilo bi lakše i njemu i svima nama.

Situacija nije kritična, ali činjenica je da momčad nema samopuzdanja i da nikako ne uspijeva prekinuti crni niz.

- Mislim da će nas jedna pobjeda pokrenuti. Atmosfera u momčadi je dobra, među dečkima sve funkcionira, klub uredno funkcionira, sve je dobro posloženo. Ne mazi nas jedino rezultat. Mislim da iz lige nećemo ispasti, dobro se radi, posloženi jesmo, sve je kako treba biti osim tog rezultata. S jednom pobjedom sve će doći na svoje. Da mi ne funkcioniramo i na drugim razinama, onda bismo bili u problemu. Jedna, dvije pobjede će sve promijeniti. Ja vjerujem da će sve biti u redu.