SINIŠA ŠTEMBERGER Zadnji puta sam u sličnom rangu igrao sa 16 godina

Petak, 27. rujna 2019. 11:33 Napisao/la  V. P.

Sada sam se vratio zbog Dražena Padovana koji se uhvatio teškog posla da vrati Kvarner u život, riješio je dug koji je prijetio zatvaranjem kluba, kaže iskusni riječki košarkaš

Siniša Štemberger ponovo u dresu Kvarnera
Siniša Štemberger ponovo u dresu Kvarnera

Iskusni riječki košarkaš Siništa Štemberger zasigurno je začudio mnoge kada je njegovo ime osvanulo u redovima Kvarnera 2010.

Štemberger je prijašnjih sezona nosio dres premijerligaša AO Škrljeva, a od ove jeseni nosit će dres riječkog kluba u A-2 ligi.

Štemberger je svojedobno nosio dres Kvarnera s kojim se rastao u vrlo neugodnom ozračju, no to je sve sada iza njega.

- To mi je bilo najteže razdoblje u životu. Svašta se događalo i krenuo sam drugim putem. Sada sam se vratio zbog Dražena Padovana koji se uhvatio teškog posla da vrati Kvarner u život, riješio je dug koji je prijetio zatvaranjem kluba. Uložio je neviđenu energiju i žar, razgovarao sa svim vjerovnicima ponaosobno. Zvao me ako bih došao pomoći i ja sam odmah prihvatio. Vidio sam da ima volje da se nešto opet pokrene, da ne bude u Kvarneru kao što je bilo uvijek kada su postojali ljudi s kojekakvim titulama i koji su jedini profitirali od toga kluba dok je dolazio novac od RSS-a ili sponzora. Igrači su bili prepušteni sami sebi. Čim je trebalo nešto napraviti, oni bi podvili repove i odlazili. Sada je tome kraj, Kvarner je na dnu i kreće od početka, kaže iskusni riječki košarkaš..

Novi A-2 ligaš ima ekipu među kojima ima i mladih talentiranih igrača koji bi mogli stasati u nositelje igre.

- Ima par igrača s potencijalom. Mislim da je bolje da se forsiraju jedan ili dvojica igrače, nego da se priča o tome da ima šest, sedam igrača  koji na kraju ne mogu ispuniti zahtjeve. U Kvarneru se ranije stalno govorilo o kvalitetnom radu s mladima, a slika je bila posve drugačija.  Ti mladi igrači, kad su došli u priliku  igrati, ispali su iz lige. Ja vjerujem da se od ovih igrača koje sada imamo može nešto napraviti, čak i da mogu jednom živjeti od košarke, ali nije dovoljan samo program. Koliko uložiš, toliko će ti se vratiti, to je sve individualno. Moraš vjerovati u sebe i davati više, raditi, truditi se jer ako to ne činiš, neće pomoći niti jedan košarkaški program ma kakav bio, mišljenja je Štemberger.

Ekipa Kvarnera 2010 koja početkom listopada kreće u ligaško natjecanje skupljena je sa svih strana, ima dva, tri igrača koji su završili fakultet i počeli raditi, zatim tu su studenti, školarci.

- Meni je ovo prva sezona u ovom rangu nakon 24 godine. Zadnji puta sam se u sličnom rangu natjecao kada sam imao 16 godina. Ne znam kakvi su nam protivnici, ali naša ekipa je solidna i želimo se vratiti u viši rang. No, treba vidjeti protivnike, a i ozljede će igrati veliku ulovu jer ako ostanemo bez jednog, dva igrača to je velika razlika, dodaje košarkaš.

Iako ima 40 godina Štemberger je još uvijek mogao igrati Premijer ligu, ali odlučio se za promjenu.

- Vjerujem da sam mogao još igrati i taj rang, ali ni taj nivo nije nešto što sanjaš. Mogu to reći jer sam prošao i jače lige od naše Premijer lige. I u njoj ideš kombijem na utakmice, a novac nije takav da ti vraća sav uloženi rad. Škrljevo se okrenulo na drugu stranu, nekako su izgubili taj domaći štih. Nisam želio sjediti na klupi i gledati pojačanja sa strane, jer ne znam koliko ću još moći igrati. Bolje da iskoristim svoje vrijeme. Sada je i Škrljevo napravilo solidan potez dovođenjem nekih mladih igrača jer to je dobar put. Ako dovedeš nekog mlađeg igrača sa strane, on ti neće donijeti drastičnu prednost, ali neki mlađi riječki igrač bi dao puno više, ako dobije takvu priliku. Novca nema dovoljno da bi se dovelo pojačanje koje garantira uspjeh, smatra SIniša Štemberger.

Riječki iskusnik ne razmišlja o mirovini. Uz košarku radi kao trener u Fitness centru Olimpic proslavljenog riječkog košarkaša Aramisa Naglića gdje vodi kružne treninge tri puta tjedno.

- Igrat ću dok budem disao, nema predaje. Igram tri na tri, igrao sam na dva veteranska turnira za igrače 35 plus. I onda me pitaju šta ti radiš tu, ne vjeruju da imam 40 godina, sa smijehom je zaključio Siniša Štemberger.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT