NIK SLAVICA Pomažem koliko mogu, u Škrljevu su mi dali priliku i ja im vraćam kako najbolje znam

Ponedjeljak, 02. ožujka 2020. 14:04 Napisao/la  V. P.

U trećem krugu je važno s kim ćemo igrati doma, a ne s kim ćemo igrati u gostima.  Neke ekipe su doma jake, a u gostima puno slabije, kaže košarkaš Adria Oil Škrljeva

Nik Slavica (Adria Oil Škrljevo)
Nik Slavica (Adria Oil Škrljevo) Foto: KK Adria Oil Škrljevo

Košarkaši Adria Oil Škrljeva ostvarili su novu, treću pobjedu u nizu.

Na Mavrincima su pobijedili Zabok, a gostujuću momčad slomili su u trećoj četvrtini.

- Malo smo ušli lošije obrambeno u utakmicu, ali smo napadački bili dobri. Nakon poluvremena smo stisli u obrani, a napad smo zadržali na istom nivou tako da smo primili manje koševa. Važno je da smo nastavili pozitivan niz i da smo se pomaknuli sa dna, kaže Nik Slavica koji je bio najefikasniji u redovima Adria Oil Škrljeva protiv Zaboka.

Slavica je stigao u zimskom prijelaznom roku i odmah je unaprijedio igru momčadi s Mavrinaca.

- Sezona nije bila bajna, a otkad sam došao, nanizali smo tri pobjede. Pomažem koliko mogu, u Škrljevu su mi dali priliku i ja im vraćam kako najbolje znam, dodaje Slavica.

Mnoge je možda začudilo to što se Nik Slavica odlučio za Adria Oil Škrljevo.

Stasiti Šibenčanin nosio je dres Šibenke, Cedevite i Cibone, kao mladi reprezentativac Hrvatske osvojio je svjetsko srebro i europsku broncu, a Škrljevu se priključio nakon devetomjesečne pauze.

- Mogao sam ići negdje drugdje, ali trener Rajković je ponudio slobodu, a to mi je bilo potrebno nakon duge stanke. Trebala mi je prilika i ekipa u kojoj mogu griješiti, a da ne budem kažnjen, da me ne sele odmah na klupu, nije se lako odmah vratiti u vrhunsku formu nakon duge stanke. Dogovor je bio da ću ja pomoći Škrljevu, a Škrljevo će pomoć meni. Igram na svojoj poziciji i zasad sve štima, pojašnjava šibenski košarkaš.

Adria Oil Škrljevo još uvijek nije u dobroj situaciji, iako je napredak ostvaren. Imaju dvije pobjede manje od osmog Alkara.

- Ekipi je nedostajalo samopouzdanja nakon puno poraza što je i normalno, jer samopouzdanje dobivaš s pobjedama. Bio je prisutan imperativ u prošlim utakmicama koje smo morali pobijediti, borili smo se s tim na najbolji način. Sad nam slijedi nešto teži raspored, Osijek, Cibona, Zadar, imat ćemo priliku vidjeti koliko smo dobri. Sada smo pobjeđivali momčadi koje su al pari sa nama i te su pobjede zapravo bile i očekivane, a sada moramo još više dati, dodaje Slavica.

Prilika za ulazak u play off još nije izgubljena.

- Nedostaju dvije pobjede do osmog mjesta, a vidjet ćemo kako će se sve razvijati. U trećem krugu je važno s kim ćemo igrati doma, a s kim ćemo igrati u gostima. Naime, neke ekipe su doma jake, a u gostima puno slabije. Vidjet ćemo kako će ići, ima još puno utakmica, ništa nije gotovo, zaključio je Nik Slavica.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT