Matija Poščić, opatijski centar u redovima Zagreba: Unatoč svemu i dalje smo favoriti A-1 lige

Srijeda, 10. listopada 2012. 17:39 Napisao/la  L. Variola

Normalno da bih više volio da sam angažman u Zagrebu dobio kada je bio u ABA ili Europskoj ligi, ali smatram da je i ovo korak naprijed u mojoj karijeri. Zagreb je unatoč svemu veliki klub, objašnjava Poščić

Epitet najvećeg favorita osnovnog dijela A-1 sezone, unatoč svim problemima, pripada košarkašima Zagreb CO. Mravi su uoči sezone ostali bez gotovo kompletne momčadi, dok je na trenersko mjesto stigao zadarski stručnjak Danijel Jusup.

Unatoč svemu Zagrebaši su uvjerljivo odradili 1. kolo A-1 lige, pobijedivši kod kuće Dubrovnika rezultatom 91:55. S obzirom na dosta izmjenjeni sastava u odnosu na lanjsku godinu, Zagreb je krenuo malo rezervirano dok se nisu posložile kockice krajem prvog dijela, kada se otišlo na odmor sa 13 poena razlike rezultatom 38:25. Obol uvodnoj pobjedi dao je i opatijski centar Matija Pošić koji je u dvoboju s Dubrovnikom za 18 minuta postigao šest koševa.

- Bilo je dosta odlazaka. Ekipa je ostala bez nekoliko važnih igrača. No, to treba zaboraviti i okrenuti se ovoj sezoni. Pred nama je dosta posla, ali mislim da unatoč tome Zagreb ima dobar igrački kadar koji mu garantira borbu za vrh u osnovnom dijelu A-1 lige. Normalno da bih više volio da sam angažman u Zagrebu dobio kada je bio u ABA ili Europskoj ligi, ali smatram da je i ovo korak naprijed u mojoj karijeri. Zagreb je unatoč svemu veliki klub, objašnjava Poščić.