Marko Šamanić zaokupljen NBA ligom, Luka Šamanić odlučio pojaviti se na draftu ove godine

Petak, 03. svibnja 2019. 10:05 Napisao/la  SC

Luka radi ono što voli, sam donosi odluke, obitelj mu je potpora oduvijek. Razvoj je proces, svaka priča je posebna i nema pravila što učiniti da bi postigao uspjeh, kaže Marko Šamanić

Luka i Marko Šamanić
Luka i Marko Šamanić

 

Marko Šamanić nedavno je otišao  iz Kvarnera 2010 nakon desetak godina.

Kvarner je ispao u drugu ligu, a Šamanić je zaokupljen NBA ligom.

Barem u obiteljskom krugu budući da je daroviti Luka Šamanić skrenuo pažnju hrvatske, slovenske, ali i američke javnosti odlukom da se pojavi na draftu.

Marko s aktivne distance prati karijeru 19-godišnjeg sina koji igra za Olimpiju u koju je stigao iz Barcelone.

Nakon što su utakmicu Olimpije i Senčura gledali menadžeri San Antonio Spursa (R. C. Bufford) i Atlante Hawksa (Jeff Peterson), Luka se opet našao u žiži medijske pozornosti iako ga skauti NBA klubova stalno prate od kada je proglašen MVP igračem Eurolige za košarkaše do 18 godina.

Luka je protiv Senčura postigao 17 poena, 2.10 cm visoki Šamanić skočio je 11 puta, bio je ponajbolji igrač kojega je američka javnost pobliže upoznala nakon intervjua za glasoviti USA today.

- NBA je moj san odmalena. Igrao sam u Barceloni, dvije godine sam u Sloveniji. Puno sam radio i spreman sam, radim na tijelu svemu što treba da bih mogao igrati NBA ligu. Ako želite igrati na najvišoj razini, morate igrati u oba smjera koliko god je moguće, Prije utakmice uvijek želim čuvati najboljega igrača, to je moja misija. Mislimd a se mogu prilagoditi bilo kojem igrači, nisam kao većina igrača viših od dva metra, mogu se dobro kretati. Volim o sebi razmišljati kao igraču koji može čuvati bilo koga, koji u napadu može trčati i raširiti, koji je dobar strijelac, koji se može svakome prilagoditi. Vjeujem da ću vremenom postati fizićki još jači, zadovoljan sam atletikom, rekao je između ostalog Luka za USA today i dodao da se košarka u njegovu životu dogodila nakon što se oprobao u mnogim sportovima. 

- Igrao sam tenis, rukomet, nogomet, sve čime su se moji prijatelji bavili... Nogomet mi je puno pomogao u trčanju i brzini, bio sam najviši i najbrži, kazao je Luka koji je nekoliko puta boravio u SAD, prva iskustva su pozitivna:

- Volim Ameriku, sve je puno brže. Uzbuđen sam zbog odlaska na novi kontinent, kazao je Luka koji je Amerkancima objasnio da je dobar šut naslijedio od oca.

Otac je dovoljno iskusan da zna gdje mu je mjesto u Lukinu životu:

- Luka radi ono što voli, sam donosi odluke, obitelj mu je potpora oduvijek. Razvoj je proces, svaka priča je posebna i nema pravila što učiniti da bi postigao uspjeh. Strepnja roditelja mora biti tajna i tiha, a glas svakim danom sve nečujniji, kako djetetu sportašu, tako i javnosti, kaže Marko Šamanić koji bi iduće sezone Luku mogao uživo gledati u Teksasu.

Nije San Antonio blizu kao Ljubljana, ali isplati se otići.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT