Pleterice u nedjelju očekuje Kup utakmica u Virju, Šućurović ostao bez Glorije Sikirić

Četvrtak, 24. siječnja 2013. 15:41 Napisao  Luka Variola

Sikirić imao problema s koljenom koje je cijelo vrijeme muči. Ne znamo još uvijek koliko je ta ozljeda ozbiljna. Više ćemo znati nako dodatnih pretraga, objašnjava trener Goran Šućurović

Košarkašice Pletera u prvom su krugu Kupa Ružice Meglaj-Rimac za protivnika dobile A-2 ligaša Podravca iz Virja. Branitelj naslova je ekipa Gospića, koja je uz Novi Zagreb, Jolly JBS i Medveščak slobodna u prvom dijelu natjecanja. Prvi krug na rasporedu je ovoga vikenda, a Riječnake će svoj ispit u Virju odraditi u nedjelju s početkom u 11 sati.

- U Kupu uvijek treba biti oprezan, to je takvo natjecanje. Ja sam optimist i uvjeren sam u pobjedu, ali treba maksimalno ozbiljno shvatiti ovaj zadatak. Ne znamo puno o toj momčadi, fokusirani samo na našu igru, objašnjava trener Riječanki Goran Šućurović.

Ždrijeb je bio poludirigiran te se u prvom krugu osim Pletera i Podravca sastaju Rockwool Pula i Split, Ragusa i Zadar, te Studenac Omiš i Trešnjevka 2009. Pobjednici ovih susreta nastavljaju natjecanje 16. veljače kad će se priključiti i četiri vodeće ekipe A-1 lige košarkašica. Pleterice će u Kup ogledu biti oslabljene za Gloriju Sikirić koja ima problema s koljenom.

- Sikirić imao problema s koljenom koje je cijelo vrijeme muči. Ne znamo još uvijek koliko je ta ozljeda ozbiljna. Više ćemo znati nako dodatnih pretraga. Ostatak ekipe je zdrav i spreman za nedjeljni dvoboj, zaključuje Šućurović.