Dino Stipčić, branič Kvarnera 2010: Zagreb je favorit, ali pokušat ćemo iznenaditi

Četvrtak, 11. listopada 2012. 15:12 Napisao  Luka Variola

Željeli bi da zaštitini znak ove momčadi budu trka, puno trošenja i obrana po cijelom terenu. Osim Kriveca, Škifića i Radića mi svi ostali igramo koliko imamo snage, objašnjava riječki branič

Košarkaše Kvarnera 2010 nakon odličnog otvaranja A-1 sezone u nedjelju očekuje novi teški ispit. U goste odlaze ekipi Zagreba, koja se ove sezone nakon ispadanja iz regionalne ABA lige pridružila osnovnom dijelu A-1 lige. Unatoč svim problemima Mravi su i dalje najveći favoriti osnovnog dijela prvenstva. No, u redovima Kvarnera 2010 samopouzdanje je naraslo nakon impresivne predstave u dvoboju s Jollyjem.

- Nije moglo bolje. Pobjeda nije baš realna jer ovo je samo trenutačno stanje Šibenika koji će se sigurno podignuti tijekom prvenstva. Dobro smo ih "snimili" uoči dvoboja i velikom borbenošću i željom ostvarili važnu pobjedu. Igrali smo kao ekipa i to smo pokazali publici, objašnjava 23-godišnji Dino Stipčić koji je na otvaranju sezone za 15 minuta imao 10 koševa.

Ponajbolji igrač Crikvenice prošle sezone objeručke je zgrabio priliku koju je dobio angažmanom u redovima Kvarnera 2010. Dino je na "mala vrata" stigao među Kvarneraše. No, prve prezentacije pokazuju kako vodstvo Riječana nije pogriješilo pruživši mu priliku.

- Ja sam usput tražio i neke druge opcije. Negdje oko 15. kolovoza postalo je izgledno kako bi ipak mogao dobiti angažman u Kvarneru 2010. Na moju sreću ispalo je super. Pogotovo jer sam taman upisao Pomorski fakultet i ostanak u Rijeci i igranje za Kvarner 2010 je za mene idealna opcija. Nije moglo bolje. Velika je razlika između A-1 i A-2 lige. Na moju sreću ispalo je odlično. Nadam se da ću i dalje pružati takve igre, dodaje Stipčić.

Riječani će dvoboj s Zagrebom započeti točno u podne! U najmanju ruku neobičan termin za košarkašku predstavu...

- To mi stvarno nije jasno. Ali što je tu je. Svašta se može dogoditi u Zagrebu. Oni su "na papiru" najjača ekipa u A-1 ligi, ali ne igra "papir". Igraju igrači. Mislim da se sa svima može nositi. Ako pružimo igru kao sa Šibenikom, svašta je moguće... Jedno je sigurno, probat ćemo iznenaditi, nastavlja Stipčić, koji je prve košarkaške korake napravio u redovima Kvarnera 96. Svoju karijeru gradio je i u SAD-u gdje je dvije godine igrao za košarkašku momčad Hill junior collegea.

Radne navike iz SAD-a dobro su mu došle ovoga ljeta, budući da je Anzulović svoje pulene "nagazio" već od početka lipnja.

- Jako smo radili tijekom ljeta. I to nam se isplatilo. Željeli bi da to postane zaštitni znak ove momčadi. Puno trke, puno trošenja i obrana po cijelom terenu. U dvoboju s Šibenikom smo igrali s čak devet igrača. Tener je puno rotirao. Osim Kriveca, Škifića i Radića mi svi ostali igramo koliko imamo snage.