DUŠKO MIOČIĆ TVRDI

Uvjeren sam da ćemo ove sezone igrati dobru košarku

Srijeda, 03. listopada 2012. 16:52 Napisao  Luka Variola

Naš cilj nije borba za ostanak, a koliko ćemo daleko dogurati ovisi o igračima i treneru, objašnjava Miočić

Košarkaši Kvarnera 2010 u nedjelju kreću u novu A-1 sezonu. Riječki protivnik na otvaranju je šibenski Jolly, koji će prvi testirati osjetno redizajniranu momčad Kvarnera 2010. Riječani u novu A-1 avanturu ulaze s novim trenerom Vladimirom Anzulovićem i s nekoliko novih lica.

- Smatram kako odavno nismo imali ovako homogenu momčad. Trener Anzulović ima našu bezrezevnu podršku. Bez obzira na to što imamo najmlađu momčad u ligi s prosjekom od 20 godina i 8 mjeseci uvjeren sam da ćemo imati ostvariti odlične rezultate. Pozivam navijače da nas podrže u nedjelju. Uvjeren sam da nećemo razočarati, objašnjava predsjednik riječkog kluba Duško Miočić.

Klub su tijekom ljeta osim trenera Aramisa Naglića napustili i prošlogodišnji nositelji igre Češković, Šimović, Blajić i Pehar. Na njihova su mjesta stigli slovenski razigravač Bojan Krivec, dalmatinski centri Ivica Radić i Jure Škifić, te perspektivni igrači Crikvenice Mauro Veljačić i Dino Stipčić.

- Veljačić i Stipčić su dva domaća dečka, koja smo pratili posljednje dvije sezone i smatram kako su zaslužili prvoligašku priliku. Što se tiče Radića, Kriveca i Škifića, oni su dovedeni na izričitu želju trenera Anzulovića. Mislim da će sva trojica biti značajna pojačanja ovoj ekipi. Mogu izraziti zadovoljstvo njihovim angažmanom jer odavno u klubu nisu dovedena takva tri pojačanja. Sve redom iz klubova ABA lige Laškog, Krke i Zadra. Njihovo dovođenje pokazuje naše ambicije u ovoj, ali i u idućim sezonama, budući da od njih jednogodišnji ugovor ima samo Škifić. No, naša je želja uskoro opet sjesti za stol i s njim  također dogovoriti dužu suradnju, nastavlja Miočić, koji ovogodišnja očekivanja nije htio stavljati u neke zadane okvire.

- Naša je želja igrati dobru, modernu i atraktivnu košarku. Svjesni smo kako samo jedan put vodi do tog rezultata - težak, naporan, krvavi trening. Trener Anzulović je to obećao i ispunio budući da se treniralo i tijekom ljeta. Naš cilj nije borba za ostanak, a koliko ćemo daleko dogurati ovisi o igračima i treneru. Mi ćemo s naše strane pokušati učiniti da im ništa ne nedostaje. Optimist sam, uvjeren sam da ćemo ove sezone gledati odličnu košarku.

Vodstvo kluba je tijekom prošle sezone kao glavni cilj naglašavalo što jaču promociju mladih igrača. To ove sezone neće biti problem, budući da je ovogodišnja ekipa daleko najmlađa u A-1 društvu.

- Ove sezone nam je to olakšano, ha, ha. Ovoga puta ne moramo tražiti forsiranje mladih igrača budući da su svi mladi. Najveća želja je modernom igrom dovesti što više gledatelja na Kozalu, zaključuje Miočić.