Kvarner 2010 protiv Jollyja u nedjelju otvara sezonu; Matteo Juričić: Važno je što bolje krenuti

Subota, 06. listopada 2012. 14:34 Napisao  Luka Variola

Liga za prvaka bila bi veliki uspjeh. Normalno je da u sezonu ulazimo s ciljem što boljeg plasmana. No, ne zamaramo se previše s time i nemamo imperativa, objašnjava Juričić

 

 

 

Košarkaši Kvarnera 2010 u nedjelju u 18 sati na Kozali otvaraju novu A-1 ligašku sezonu. Redizejnirana riječka momčad u prvome kolu dočekuje šibenski Jolly koji će prvi "ispipati mišiće" Kvarneraša.

Kapetansku ulogu Riječana uoči sezone preuzeo je 21-godišnji razigravač Matteo Juričić, koji se prošle sezone vratio u riječku košarku. Od Juričića se ove godine puno očekuje....

- Stručni stožer mi je dao to povjerenje i čast. To je i obaveza na neki način, ali smatram kako mi to neće predstavljati dodatno opterećenje. Nadam se da ću opravdati povjerenje i da ću svojim igrama pomoći momčadi da ove sezone ostvaruje što bolje rezultate, objašnjava Juričić.

Riječani u sezonu ulaze kao najmlađa družina A-1 društva. Novi trener Vladimir Anzulović na okupu ima momčad prosječno staru 20 godina i 8 mjeseci.

- Dosta toga se promjenilo u odnosu na prošlu sezonu. Otišlo je nekoliko nositelja igre, redom iskusniji igrači koji su imali veću ulogu. Na njihova su mjesta stigli Krivec, Radić i Škifić, te dva, tri igrača iz okolice Rijeke.

Da li je ovogodišnji Kvarner 2010 jači ili slabiji od prošlogodišnjeg?

- Nezahvalno je to uspoređivati. Mislim da ćemo na kraju sezone dobit saznanje o tome. Rezultat će biti ogledalo. Spremali smo se dosta dugo. Mislim da smo spremni. Sada je najvažnije dobro otvoriti sezonu. Mislim da će start biti jako važan i pokazat će u kojem će smjeru ići sezona. Imamo težak raspored, nakon Jollyja kod kuće idemo u Zagreb, ali mislim da se na početku može iznenaditi.

Vodstvo kluba objasnilo je u najavi sezone kako borba za ostanak nije jedini cilj. Može li se riječka mladost upustiti u borbu za ulazak u Ligu za prvaka?

- Liga za prvaka bi bila veliki uspjeh. Normalno je da u sezonu ulazimo s ciljem što boljeg plasmana. No, ne zamaramo se previše s time i nemamo imperativa. Primarno je ići iz utakmice u utakmicu, da mi dobro igramo i da se stvori kemija u momčadi. Da napredujemo pojedinačno i kao ekipa, zaključuje nekadašnji mladi reprezenatativac Hrvatske.