Matteo Juričić, kapetan Kvarnera 2010: Napad Zaboka će biti pravi test za našu obranu

Četvrtak, 22. studenog 2012. 17:39 Napisao  Luka Variola

Naše je ambicija i dalje ostanak. Sve drugo, a pri tome mislim na plasman u Liga za prvaka, bi bio veliki bonus i jedna velika nagrada za ovu mladu momčad, objašnjava riječki branič

Momčad Kvarnera 2010 posljednje domaćinstvo ove godine dočekuje kao lider A-1 lige košarkaša. Riječka mladost gotovo mjesec i pol dana ne zna za poraz na hrvatskim košarkaškim parketima! Posljednji posrtaj Kvarneraši su doživjeli kod najvećeg favorita lige Zagreba 13. listopada.

- Sigurno da nitko nije očekivao ovakav početak. Mi smo svi dobro trenirali i nadali se da što bolje otvorimo prvenstvo. Ali ovakav početak nitko nije mogao očekivati. Sve se nekako posložilo. Čak i utakmice u gostima, objašnjava kapetan Riječana Matteo Juričić, koji se pomalo vraća nakon neugodne ozljede ahilove tetive.

- Polako se dižem iz tjedna u tjedan. Iza mene je duga stanka, tri tjedna i treba biti strpljiv. Teško se odmah vratiti u optimalnu formu. Ali svaki trening sve se bolje i bolje osjećam, nastavlja riječki branič.

Riječani nakon sedam odigranih utakmica na svome kontu imaju šest pobjeda. U posljednjih pet dvoboja su neporaženi. No, unatoč impresivnom početku u redovima Kvarnera 2010 Liga za prvaka je i dalje zabranjen pojam.

- Nismo još ni prvi dio sezone završili. Naše su ambicije i dalje ostanak. Sve drugo, a pri tome mislim na plasman u Liga za prvaka, bio bi veliki bonus i jedna velika nagrada za ovu mladu momčad, budući da većina dečki nikada nije igrala na jednom takvom nivou. Najvažnije je da nastavimo igrati ovakvu košarku.

Posljednji gost ove jeseni je momčad Zaboka. Zagorci na Kozalu dolaze nakon "demoliranja" Zagreba kojemu pred svojim navijačima nanijeli prvi poraz sezone, te tako Riječane promovirali na prvo mjesto ljestvice. Zabočki napad biti će pravi test za zaštitni znak Riječana ove sezone - obranu.

- Bilo bi lijepo nastaviti pobjednički niz. No, mi u svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo. Tako će biti i u subotu. Nema nikakvih posebnih imperativa, samo da odigramo što bolje.  Kao i sve druge protivnike dobro smo ih "snimili" tijekom tjedna. U dvoboju sa Zagrebom su imali nevjerojatan šuterski dan. Uništili su Zagreb. Sve im je ulazilo. Mislim da će njihova napadačka igra biti pravi test za našu obranu. Obrana je ključ svega, za napad će se uvijek naći neko riješenje, zaključuje kapetan Riječana.