Marko Šamanić, sportski direktor Kvarnera: Imamo kontinuitet struke što je najvažnije

Nedjelja, 10. rujna 2017. 09:29 Napisao/la  V. P.

Imamo dva, tri nova kandidata za predsjednika s kojima ćemo obaviti konzultacije, a tek nakon toga ćemo organizirati Skupštinu, kaže Šamanić

Marko Šamanić
Marko Šamanić

Košarkaši Kvarnera 2010 treniraju za početak nove prvoligaške sezone. Kvarner će igrati Prvu ligu sa ponešto izmjenjenom momčadi, ali sa istim trenerom Marijanom Manceom.

- Ostao nam je oslonac ekipe, njima smo priključili mlađe igrače i s njima krećemo u sezonu. Struka u omladinskom pogonu ostala je ista i cilj nam je povećati broj djece, jer je u svim klubovima zamjetno opadanje mladih igrača. Moramo proširiti bazu, a naknadno ćemo odlučiti tko će se i gdje natjecati, jer moramo vidjeti kakve su obveze tim dečkima, rekao je sportski direktor Kvarnera 2010 Marko Šamanić.

Klub funkcionira normalno, traži se svježa krv u rukovodećem kadru, ali žurbe nema jer su svi članovi u mandatu.

- Nije strka oko toga. Imamo dva, tri nova kandidata za predsjednika s kojima ćemo obaviti konzultacije, a tek nakon toga ćemo organizirati Skupštinu radi promjena. Imamo ekipu koja malo košta, ugovore smo sveli ili ih svodimo na minimum. Nova Uprava bi trebala donijeti i novu financijsku injekciju, ali prvenstveni cilj je stabilnost i davanje šanse mladim igračima jer oni su naš potencijal. Ako možemo izbaciti jednog, dva igrača po sezoni koji mogu ići naprijed bit ćemo zadovoljni, dodaje Šamanić ističući da će nakon što se stvori kvalitetna generacija to privući i sponzore.

Šamanić smatra kako borba za ostanak u Premijer ligi nema smisla te je za razvoj kluba bolje natjecati se u pristupačnijoj Prvoj ligi.

- Dosta ih odustaje, trebat će sustav revidirati. Bolje čekati da se to sve ustali, stabilizirati se igrački i financijski pa eventualno tada ići naprijed ako je cilj ABA liga jer to ima smisla samo u tom slučaju, mišljenja je sportski direktor.

Većina klubova će biti prisiljena promijeniti filozofiju zbog nedostatka igrača.

- Svi će uvidjeti potrebu za okretanjem omladinskom pogonu. Mi smo s tim već krenuli i imamo kontinuitet struke što je najvažnije, zaključio je Šamanić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT