DAMIR RAJKOVIĆ Ako u Mađarskoj budemo razmišljali o prednosti, osuđeni smo na propast

Nedjelja, 14. travnja 2019. 12:00 Napisao/la  V. P.

U 38. sekundi pripadnici Tornada počeli su bacati baklje pa je intervenirala policija, a mogla je to biti jedna lijepa i dobra utakmica. Prekid je sve poremetio, kaže trener Adria Oil Škrljeva

Predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep i trener Damir Rajković
Predsjednik Adria Oil Škrljeva Vice Sep i trener Damir Rajković

Košarkaši Adria Oil Škrljeva poraženi su u Zadru u utakmici koja je bila preinuta zbog sukoba navijača i policije.

Već nakon 38 sekundi igre atmosfera u dvorani je prestala biti sportska.

- Tada su pripadnici Tornada počeli bacati baklje pa je intervenirala policija i sve je uništeno, a mogla jeto  biti jedna lijepa i dobra utakmica. Prekid je sve poremetio i utakmica se razvodnila. Mi smo već znali da moramo putovati za 24 sata na finale Alpe Adria Cupa tako da sam  kalkulirao s minutažom igrača. Samo su dvojica dobila veću minutažu. Rezultat je stalno bio 10-15 razlike,oni nisu mogli gore, mi dole tako da je sve to izgubilo smisao, rekao je trener košarkaša Adria Oil Škrljeva Damir Rajković nakon gostovanja kod Zadra.

Na odmor nakon susreta, ovaj puta, košarkaši s Mavrinaca mogu zaboraviti.

Nedjelja je dan puta u Mađarsku na uzvratni susret finala Alpe Adria Cupa protiv Kormenda koji se igra u ponedjeljak od 18 sati.

Izbora nije bilo jer su Mađari prošlotjedni termin otkazali, a Škrljevo je ponudilo ovaj tjedan.

Adria Oil Škrljevo u Mađarsku ide sa devet poena prednosti stečenima u prvom susretu na Mavrincima.

- Vi ste me sad podsjetili na tu prednost! Uopće nisam na to računao. Idemo u Mađarsku dobiti utakmicu, ako budemo na startu razmišljali o prednosti, osuđeni smo na propast. Ovo je nova utakmica, jedna jedina i tako moramo odigrati svih 40 minuta. Moramo igrati hrabro, čvrsto i pokušati pobijediti. Neće biti lako jer oni imaju izrazito jak domaći teren na kojem su gazili svoje protivnike. No, to je ta jedna utakmica i idemo dati sve od sebe, dodaje Rajković.

I u Zadru je Škrljevo igralo bez centara, Bolčine i Ušića, a tako će biti i u Mađarskoj.

- Da smo imali centre i u Zadru bi bila sasvim druga priča. I protiv Kormenda bismo igrali drugačije, ali šta je tu je. Ušić je izrazio želju da ide sa nama, da se zagrijava, iako znamo da neće moći, ali to dokazuje strast i želju za uspjehom. Svi ostali su unutra, imamo sitnih ozljeda koje su normalne za kraj sezone, ali svi će igrati, poručuje trener Adria Oil Škrljeva.

Mađari nisu očekivali da će izgubiti prvu finalnu utakmicu, Škrljevo ih je iznenadilo te će se sada sigurno drugačije postaviti.

- Nisu očekivali da ćemo biti tvrd orah. Igramo drugačije od slovačkih i čeških momčadi, čvršći smo i agresivniji te se nisu odmah snašli. Naše nedostatke u visini nadoknadili smo time. Sigurno da su oni kvalitetnija ekipa s boljim pojedincima, ali ostala je ta jedna utakmica i učinit ćemo sve da je dobijemo, zaključio je Rajković.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT