Da je ulagao u beton i cigle umjesto u igrače, Opatija bi imala sasvim pristojno igralište

Nedjelja, 25. prosinca 2022. 20:54 Napisao/la  Igor Vranić

Dogovorim sastanak u Budimpešti ujutro da bih stigao na trening poslijepodne. Je, to je strast, kaže Bogolin

Zoran Bogolin
Zoran Bogolin

Zoranu Bogolinu jubilarna godina bila je stresna.

Bogolin je prije trideset godina još kao igrač počeo ulagati u Opatiju, kratko je vodio Dragu prije nego što je u opatijskom nogometu kao trener nastavio raditi ono što je počeo raditi kao igrač.

- Koliko ću još ulagati? Još tridedeset godina ako me korona ne dotuče, ha, ha, aludira Bogolin da ga samo bolest može otjerati od igrališta.

Nije još stigao Guya Rouxa, poznati francuski trener 34 godine radio je u Auxerreu, ali Bogolin za razliku od Guya Rouxa nije samo trener.

Tridesetak godina bezuvjetno ulaže svoje vrijeme i novac po čemu je postao jedinstvena osoba ne samo u regionalnom nego u hrvatskom sportu.

U sezoni 2020/21 ostvario je povijesni uspjeh, Opatija se visokim plasmanom u drugoj ligi uvrstila na popis petnaestak najboljih hrvatskih klubova,

Sport često zna biti nepravedan, zauzvrat Bogolinu se baš u jubilarnoj sezoni dogodilo da prvi put ispadne iz neke lige:

- Užasno sam se osjećao! Potrošilo me fizički i mentalno! Samo mi je bijela košulja falila, govori Bogolin na kraju godine koja se ni po čemu posebnom nije razlikovala od prethodnih.

U Bogolinovu životu sve je podređeno nogometu:

- Svako jutro ustajem u 6 sati, radim do 11 sati, kada je prvi trening, nakon toga nastavljam raditi svoj posao do poslijepodne i tako stalno... Nije problem kada radim, nega kada spavam, ha, ha... Dogovorim sastanak u Budimpešti ujutro da bih stigao na trening poslijepodne. Je, to je strast! Ne popuštam iako se teško boriti s nekim stvarima u nogometu... Ispada nekad kao Sizifov posao, ali ne odustajem, valjda smo takva generacija, naglašava Bogolin.

Teško će se Opatija ove sezone vratiti u drugu ligu, koja se sada zove Prva NL:

- Ako me puste na miru, vratit ću se, tvrdi Bogolin.

Koliko je Bogolin svoga novca potrošio u igrače tijekom proteklih tridesetak godina nemoguće je točno izračunati, moguće je samo konstatirati da bi Grad Opatija danas imao sasvim pristojno igralište da je ulagao u beton i cigle umjesto u igrače.

Gradonačelnik Fernando Kirigin obećao je da će Opatija opet igrati za bodove u svom gradu:

- Ništa se nije realiziralo, ali i dalje smo uz Kirigina. Tek kada je postao gradonačelnik, uvidio je o kakvim je problemima riječ. Nema tjedna da Kirigin barem jednom ne dođe na trening, stalno nam objašnjava situaciju. Uvjeti su nam jako dobri, mislim da ni jedan trećeligaš nema takve uvjete. Treniramo na Kantridi, imamo na raspolaganju pomoćni teren i teretanu što moramo zahvaliti Kiriginu, jer Grad Opatija plaća najam. Ne mogu reći da se gradonačelnik ne trudi iako je najljepše doma. Nažalost, na našem igralištu više nema uvjeta ni za trčanje, a kamo za igranje nogometa, tvrdi Bogolin.

Upravo je na djelu neobična zimska stanka za Opatiju, još nije stigao ni jedan novi igrač zvučnoga prezimena:

- Za sada ne možemo dovesti igrača koji je u ritmu i koji nam treba, poručuje Bogolin.

Standings provided by SofaScore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.