ZORAN BOGOLIN

Ne mogu ja Bertoši govoriti kako će igrati u 32. godini

Nedjelja, 21. veljače 2021. 15:16 Napisao/la  Igor Vranić

Početkom drugoga dijela ubacili smo u brzinu više, dobro smo igrali i zadnjih dvadesetak minuta nakon što smo zabili gol, kaže trener Opatije

Zoran Bogolin
Zoran Bogolin

Opatija je ostvarila pobjedu (1:0) u prvoj utakmici ove godine na Kantridi!

Pogotkom mladoga Baltazara Bogolina iz penala, Opatija je osvojila bodove u utakmici protiv jako dobre momčadi Sesveta, toliko dobro izbalansirane da je čudno što se nalazi u sredini ljestvice:

- Sesvete su bile jako motivirane, mi smo jedina momčad kojoj u dvije utakmice nisu zabili gol. U ovoj ligi nijanse odlučuju! Što bi bilo da smo nakon dvadesetak minuta vodili 2:0, a mogli smo!? Nakon toga dali smo im prostora, pa je utakmica postala neizvjesna. Mislim da je utakmica bila dobra, ne bi bilo nepravedno da je završila neodlučeno, ali ovako smo mirniji, kaže trener Opatije Zoran Bogolin.

Bilo je slabijih i boljih razdoblja igre?

- Dobro smo igrali prvih dvadesetak minuta, nagazili smo ih kroz pritisak, imali smo prilike voditi 2:0, tako smo se i pripremali, ali nismo zabili. Sesvete su nas nakon dvadesetak minuta uspjele usporiti kroz posjed lopte, ostali smo bez prave reakcije u sredini, vezni igrači stalno su kasnili, to smo se pogubili... Ni jedan vezni igrač nije preuzeo odgovornost, nismo imali igrača koji bi iznio loptu i pokrenuo momčad. Dobro je da u takvim razdobljima uvijek imamo Ivešu!

Ključna promjena dogodila nakon odmora, kada su u središnjici počeli igrati Fumić i Furijan?

- Trener traži rješenja na treningu, igrači traže rješenja na utakmicama! Nismo u prvom dijelu imali igrača koji će stati na loptu, ostali smo bez trojice veznih igrača. Lucić nije igrao, Weitzer i Mohorovičić su otišli, ti igrači su srce momčadi što se mora osjetiti. Početkom drugoga dijela ubacili smo u brzinu više, dobro smo igrali i zadnjih dvadesetak minuta nakon što smo zabili gol, nismo im dali da uđu u šansu. Fumić nije igrač za klupu, on i Furijan su igrači za početnu postavu, a ne igraju zato jer su u pitanju nijanse. Fumić slovi kao veliki talenat, na njemu je da se iskaže i dokaže kvalitetu, ima sve uvjete za razvoj kao i svi ostali igrači. Meni je nepojmljivo da u prvom dijelu ni jedan igrač neće preuzeti odgovornost, da se igrači skrivaju... Na poluvremenu smo se mirno dogovorili da u nastavku odigramo kako treba, u drugom dijelu imali smo puno prilika, Fumić je bio u najboljoj prilici na utakmici.

Dojam je da imate puno prostora za napredak, mnogi provjereni igrači nisu ni blizu maksimuma?

- Naravno da nisu, najbolji je primjer Bertoša! Kada je ušao na stopera, preokrenuo je utakmicu! Stao je čvrsto otraga, sve je pokupio, nisu nam šansu stvorili! Sada je samo pitanje želi li Bertoša igrati ili ne želi! Ne mogu ja Bertoši govoriti kako da igra u 32. godini! Ne može se u ovoj ligi igrati na pedeset posto! S maksimalnim doprinosom svih igrača mi možemo biti visoko na ljestvici. Odradili smo u nedjelju trening s 14 igrača, koji su manje igrali ili nisu igrali, imamo dovoljno širine.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Hrvatski dragovoljac 6 38
2 NK Dugopolje 11 36
3 NK Opatija 6 34
4 NK Croatia Zmijavci 8 33
5 NK BSK 6 31
6 NK Rudeš 3 31
7 NK Kustošija 2 30
8 HNK Orijent 1919 5 29
9 Dubrava Tim kabel -4 29
10 NK Osijek II 9 28
11 NK Sesvete 2 28
12 HNK Cibalia 1 25
13 NK Međimurje -17 24
14 HNK Hajduk Split II -6 22
15 NK Inter Zaprešić -2 20
16 NK Solin -13 18
17 NK Junak -11 17
18 GNK Dinamo II -6 16