MLADEN PRSKALO

RK Čavle je zdrava sredina, koja bi mogla postati lijepa priča!

Subota, 08. listopada 2022. 13:18 Napisao  I. V.

Bio bih zadovoljan da se borimo za vrh, da budemo dobri, kaže trener Čavli uoči utakmice protiv momčadi Mornar-Crikvenica 2

Mladen Prskalo
Mladen Prskalo

Rukometni klub Čavle u nedjelju otvara novu stranicu u klupskoj povijesti, od 18 sati u dvorani na Mavrincima počinje prva natjecateljska utakmica seniorske momčadi.

Mladen Prskalo, trener rukometaša Čavli, u utakmici protiv Mornar-Crikvenice 2 prvi put će na djelu vidjeti dokle je stigao otkada je početkom kolovoza počeo slagati seniorsku momčad.

- U rosteru se stalno nešto mijenjalo, dosta je igrača dolazilo i odlazilo, ali sve u svemu već imamo višak igrača. Od starijih i iskusnijih igrača za sada je rosteru samo Filip Briški, vidjet ćemo kako će se situacija razvijati s Bojanom Lončarićem i Leom Seferagićem. Imamo puno mladih igrača, koji imaju volje, tek smo na početku, bit će puno posla, bit će uspona i padova, atmosfera je pozitivna. RK Čavle je zdrava sredina, koja bi mogla postati lijepa rukometna priča, kaže Prskalo.

U trećoj ligi igraju pretežito druge momčadi klubova viših rangova što je jamstvo određene kvalitete:

- To su momčadi sastavljene od mladih igrača koji dugo godina treniraju i znaju igrati, sve su to mladi dečki koji će uskoro igrati za prve momčadi svojih klubova. Prvu utakmicu igramo protiv crikveničke momčadi, vezan sam za crikvenički klub u kojemu sam četiri godine igrao prvu ligu, lijepa su to bila vremena. Igrali smo protiv seniora i njihove mlađe momčadi, oni su ekipa u stvaranju, okupili su puno djece, mislim da u Crikvenici rade dobar posao, vjerujem da će održati klub barem na sadašnjem niovu s mladim igračima koji dolaze, smatra Prskalo.

Evo čime bi trener Čavli bio zadovoljan u premijernoj sezoni.

- Bio bih zadovoljan da se borimo za vrh, da budemo dobri! Još smo malo u problemima s terminima za treninge, a moraš ozbiljno trenirati ako želiš napredovati. Nadam se da ćemo biti pri vrhu da ćemo steći navike redovitog treniranja, da u igri budemo disciplinirani, da pokažemo karakter i onda uspjeh neće izostati, poručuje Prskalo.

Raspored 1. kola Treće HRL - Zapad:
Arena-Pula 2 - Poreč 2
28. april - Rudar Labin 2
Buzet 2 - Novigrad
Čavle - Mornar-Crikvenica 2