MEĐUNARODNI TURNIR

RK Čavle organizirao turnir za više od 300 djece

Utorak, 24. svibnja 2022. 20:04 Napisao/la  SC
RK Čavle organizirao turnir za više od 300 djece

Nakon pune dvije godine pauze zbog korona pandemije vratili su se turniri u Sportsku dvoranu Mavrinci.

Tako je prošlog vikenda održan 8. Međunarodni rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba Čavle.

Na turniru se okupilo više od 300 djece, odnosno 9 ekipa djevojčica i 21 ekipa dječaka iz države te susjednih zemalja, Slovenije i Italije u tri dobne kategorije – 2011., 2012. i 2013. godište.

Najboljim klubovima, petorkama, igračima, igračicama, golmanima te golmanicama turnira nagrade je uručio mladi reprezentativac RK Čavle Filip Glavaš.

- Najveća pomoć u organizaciji bili su nam roditelji igrača našeg kluba i Općina Čavle koja nam je ustupila dvoranu Mavrinci te pomogla novčanom donacijom. Zahvaljujemo se i sponzorima koji su nam pomogli novčanim sredstvima te opremom. Naš klub otprije je poznat po vrlo dobroj organizaciji jednog od većih turniru u zemlji, ali uvijek je lijepo ponovno čuti dobre komentare od strane drugih klubova i roditelja te i na taj način promovirati RK Čavle i našu Općinu Čavle, istaknuo je predsjednik RK Čavle Sven Bandera.

Posljednja tri ovakva turnira imala su i humanitarnu notu, sakupljale su se donacije za pomoć oboljelima i siromašnima kuhajući fažol, kobasice i palentu kompiricu po principu dobrovoljnih priloga.

Ove godine RK Čavle uključio se u humanitarnu akciju "Koga briga... za Macolu", za liječenje Cerničanina Dalibora Marušića prikupljeno 2.043 kune.

Rezultati:
U kategoriji 2011. godište prvo mjesto kod dječaka osvojio je MRK Arba Rab, drugo RK Senj, a treće RK Čavle (najbolji golman je Domagoj Tomljanović (RK Senj), a najbolji igrač Jakov Grgurić (MRK Arba Rab)).

U kategoriji djevojčica 2011. godište prvo mjesto osvojio je ŠR RK Karlovac, drugo ŽRK Senia, a treće ŠR Crikvenica (najbolja vratarka je Leona Šojak (ŽRK Senia), a najbolja igračica Ena Babić (ŠR RK Karlovac)).

U kategoriji 2012. godište prvo mjesto kod dječaka zauzeo je MRK Kozala, drugo MRK Arba Rab, a treće ŠR RK Karlovac (najbolji golman je Matej Stanisavljević (MRK Arba Rab), a najbolji igrač Darko Vence Matei (RK Kozala)).

U kategoriji djevojčica 2012. godište prvo mjesto osvojio je RK Pećine, drugo ŽRK Senia, a treće ŠR RK Karlovac (najbolja vratarka je Nikolina Ćorić (ŽRK Senia), a najbolja igračica Franka Šander (RK Pećine)).

U kategoriji 2013. godište dječaci prvo mjesto osvojio je RK Umag, drugo RK Čavle, a treće MRK Arba Rab (najbolji golman je David Adamović (RK Umag), a najbolji igrač Marin Ahmetović (RK Čavle)).

U kategoriji djevojčica 2013. godište prvo mjesto zauzeo je ŽRK Senia, drugo RK Rab, a treće PŠR (najbolja vratarka je Luna Grašo (RK Rab), a najbolja igračica Dora Tomljanović (ŽRK Senia)).

Sponzori:
Općina Čavle, Stiro Gid, Dental Ćosić, AD Bit, MS Project, Izoforma paneli, Argola, Todo, Total Sport, caffe bar Corner i prijatelj kluba Damir Keser.

loading...