Dražen Sertić: Stvarno je gušt igrati kada se netko veseli tvojim dobrim potezima

Četvrtak, 28. travnja 2022. 10:05 Napisao/la  SC

Možda sada kada više nema pritiska dečki mogu pokazati svu raskoš svog talenta, kaže vratar Kozale

Dražem Sertić
Dražem Sertić

U rukometnoj matineji u nedjeljno podne, riječki prvoligaš je ubilježio toliko potrebnu pobjedu koja im je dva kola prije kraja sezone zajamčila Prvu HRL i dogodine.

Kozala je ugostila ekipu iz akademije proslavljenih Ivana Balića i Petra Metličića te u njihovom ponajboljem susretu ovog prvenstva visoko slavila.

Među mnogim raspoloženim pojedincima u ekipi domaćina, moramo istaknuti Dražena Sertića koji je svojim bravura na vratima izludio goste zaustavivši se na 17 obrana.

- Stvarno odlična utakmica za nas. Iako se osjećao lagani pritisak što za nas nije svakodnevna situacija, ipak smo se uspjeli odlično pripremiti o odraditi gotovo savršeno prvo poluvrijeme gdje smo u biti i osigurali bodove.

Sve nam je išlo kao što smo i priželjkivali, napad je bio raznolik i ubitačan, a obrana je odradila najboljih 30 minuta ove sezone.

Tako da i meni nije bio problem dati doprinos, kazala je "jedinica" Kozale, Dražen Sertić.

Pero Metličić, osnivač akademije te ujedno i trener prve momčadi morao je stisnuti ruku Tadeju Široki jer je zaista bio nemoćan u susretu koji je od prve minute krenuo na stranu Kozale.

Riječani su odigrali po želji trenera, ali i gledatelja koji su ponovno u respektabilnom broju napunili tribine dvorane "Dinko Lukarić", a posebno su bili oduševljeni prilikom za mlađe igrače te njihovim pogocima.

- Stvarno je gušt igrati kad čuješ aplauze, pritisak na protivnika, kad se netko veseli tvojim dobrim akcijama i potezima. Napravili smo veliku razliku i kad su bodovi bili osigurani, priliku su dobili dečki koji su još kadeti, da pokažu što mogu na velikoj sceni. Da skinu taj strah i da vide kako je to igrati na ovoj razini pod pritiskom. Dobro su reagirali i zajedno smo svi mogli profeštati veliku pobjedu, rekao je Sertić.

Rukometaši Kozale će u naredna dva kola igrati za svoj gušt.

Već ove subote gostuju u Rovinju kod ekipe koja im je ostala dužna iz prvog dijela natjecanja kada su odnijeli laganu pobjedu sa Kozale.

Sigurno se mladići trenera Široke neće predati te će hvatati bodove i u Rovinju kao i u posljednjem kolu protiv lidera prvenstva.

- Ma ni na kraj pameti nam nije da sada ovu dobru atmosferu narušimo. Želimo na valu ovog rezultata probati doći do bodova u oba preostala susreta. Možda sada kada više nema pritiska dečki mogu pokazati svu raskoš svog talenta, zaključio je Sertić.