Christian Brozović: Ne bi me čudilo da rukomet u Rijeci krene putem košarke

Ponedjeljak, 19. srpnja 2021. 10:55 Napisao/la  SC

Meni je jedino žao što ti dečki često završe u klubovima van naše regije i tamo budu nosioci ekipa, kaže team-menadžer Kozale

Christian Brozović
Christian Brozović

Mateo Milih, Dino Islamović i Antonio Tomaš otišli su u Zamet, Antonio Dizdar otišao je u Umag...

Kozala je ostala bez četvorice darovitih igrača, nastavlja se trend odlazaka mladih igrača u više lige:

- Nažalost, imam osjećaj da dečki sve mlađi odlaze da bi postali nositelji ekipa u najvišem rangu za doslovno par tisuća kuna i da se polako urušava nekakva prirodna piramida rukometa, ne samo u Rijeci nego općenito u rukometu u našoj zemlji. Dečki se ne zadržavaju u Rijeci i sve češće vidimo situaciju da talenti iz regije golobradi odlaze u druge sredine ili inozemstvo što može biti jako opasno i po te mladiće, ali prvenstveno za klubove jer bi taj bazen igrača mogao uskoro presušiti, a onda ćemo svi biti u velikom problemu, kazao je Christian Brozović, team menadžer Kozale.

Nakon pretprošle prekinute sezone, nekoliko dobro poznatih rukometnih imena poput braće Dunato i Ljevar oprostilo se od dresa Kozale, a sada godinu dana nakon toga, ponovno svjedočimo velikom broju odlazaka, i to prvenstveno nositelja igre u netom završenoj sezoni.

- To je postala očito realnost. Novaca nema da bi se ti igrači zadržali, a mi niti ne želimo nekome uskračivati priliku da zaigra u Premijer ligi. Meni je jedino žao što ti dečki često završe u klubovima van naše regije i tamo budu nosioci ekipa, dok se mi i Zamet moramo sve češće snalaziti s igračima koji ostanu ili smo primorani čekati da netko dođe studirati ili raditi u Rijeku pa da zaigra za nas. Jednostavno, financijska moć riječkih klubova je preslaba i za par sto kuna više, mladi dečki se odluče sreću potražiti u Istri, Zagrebu ili Sloveniji. Situacija je sada takva i ako se uskoro ne promijeni, ne bi me čudilo da i rukomet u Rijeci krene putem košarke, zaključio je Brozović.