DRAGO ŽILJAK

Nema ova sezona previše veze s regularnošću

Subota, 28. studenog 2020. 18:43 Napisao/la  KS

Neki klubovi imaju problema s koronavirusom, neki klubovi nemaju, neki su nekorektni. Prilično je upitno koliko je sve ovo pravedno, kaže trener Zamećanki

Drago Žiljak
Drago Žiljak

Umjesto lokalnog derbija s Opatijom rukometašice Zameta dobile su jedan vikend – odmora.

Dragi Žiljaku, treneru Riječanki, nije baš najbolje „sjela“ ova neplanirana odgoda, pogotovo što mu se ekipa tek polako počela hvatati zalet nakon problema s koronavirusom.

- Stanje mirova nja je najgore za sportaše. Znam, ne možemo utjecati, ali moramo se čim prije vratiti u dvoranu, opet početi igrati i osvajati bodove. Ova obustava za sportaše stvarno nije dobra, organizam traži kontinuitet. No, tako je kako je, reći će Drago Žiljak.

Žiljak nije nezadovoljan onim što su njegove djevojke do sada odigrale.

Iako Zamećankama nije nametnut nikakav imperativ, promocija u viši rang natjecanja jedan je od zacrtanih ciljeva za što skorije vrijeme.

- Šansa, naravno, uvijek postoji. Imali smo taj jedan ozbiljan kiks, poraz od Lokomotive, ali djelom smo to nadoknadili bodom kod Trešnjevke. Nemamo nekih opterećenja, idemo iz kola u kolo, nastojat ćemo već idući vikend krenuti što bolje možemo protiv Opatije, trudit ćemo se biti učinkoviti najviše što je moguće, trudit ćemo se pobjeđivati i onda se maksimalno spremiti za drugi dio sezone  i pokušati napraviti iskorak. Zaista nemamo nikakvih imperativa, ali Zamet uvijek teži višemu, nastavio je Žiljak.

Riječanke su imale ozbiljnih problema s koronavirusom, dvije igračice još uvijek nisu „fit“.

- Treninge doziramo, imali smo osam zaraženih djevojaka prije tri tjedna, neke su se vratile ili se polako vraćaju. No, čitava ova  sezona nema baš previše smisla niti ima previše veze s regularnošću. Neki klubovi imaju problema s koronavirusom, neki klubovi nemaju, neki su nekorektni. Prilično je upitno koliko je sve ovo pravedno, ponekad na put moraš bez pola ekipe jer ne možeš tražiti odgodu jer nemaš dovoljan broj igračica u samoizolaciji, neki klubovi tvoje probleme ne uvažavaju. Nema ova sezona baš puno veze s regularnošću, ali kako je nama tako je i svima ostalima, zaključit će Žiljak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.