Zvonimir Kutija: Cilj nam je održati seniorski sastav do izgradnje dvorane u Novom Vinodolskom

Srijeda, 11. siječnja 2023. 11:50 Napisao/la  Boris Kirinčić

U suradnji sa upravom odlučili smo krenuti sa seniorskim pogonom, vrlo smo mlada ekipa, kaže poznati rukometni djelatnik

ŽRK Vinodol
ŽRK Vinodol

Zvonimir Kutija iza sebe ima bogatu rukometnu karijeru.

Prve rukometne korake napravio je u Mornaru iz Dramlja 1980. godine u kojem je igrao do 1984. godine.

Nakon toga odlazi na školovanje u Zagreb, gdje je godinu dana proveo u Borcu iz Zagreba.

Po završetku studija (profesor tjelesne i zdravstvene kulture) dvije sezone igrao je za Vinodol, jednu za Selce, a od 1993. godine nastupa za Crikvenicu gdje ostaje do završetka igračke karijere 2004. godine.

U bogatoj povijesti rukometnog kluba Crikvenica zauzima mjesto jednog od najboljih rukometaša.

Bio je kapetan momčadi koja je ostvarila jedan od najvećih uspjeha, plasman na završnicu hrvatskog kupa 1999. godine u Splitu, gdje je bio najbolji strijelac.

Iste godine proglašen je za najboljeg sportaša Grada Crikvenice.

Po završetku igračke karijere, započinje svoj trenerski put.

Najprije trenira mlađe kategorije u RK Crikvenica, gdje pola sezone vodi i seniorsku ekipu.

Od 2009. godine u ženskom rukometnom klubu Murvica trenira sve kategorije sve do 2019. godine.

Član je Upravnog odbora rukometnog saveza Primorsko-goranske županije, a zajedno sa trenericom Višnjom Hrmić iz Opatije regionalni suradnik Hrvatskog rukometnog saveza.

Od 2019. godine radi uspješno kao trener u ŽRK Vinodol, klubu koji od ove sezone ima i seniorsku ekipu u Trećoj HRL, što u vremenima kada se klubovi gase predstavlja ogroman uspjeh.

Prošlo je nekoliko sezona u novoj sredini, kako gledate na proteklo razdoblje?

- Počeli smo sa radom 2019. godine, u sezoni 2020/21 zbog korone više nismo trenirali nego što jesmo. Dvorana je često bila zaključana, ponekad bi trenirali vani, kada bi epidemiološke mjere to dopuštale. Unatoč slabijim uvjetima za trening (školska dvorana 30x20 metara, opa.a), radimo, borimo se, treniramo. Prošle godine nastupali smo u tri državne i dvije županijske lige u mlađim dobnim kategorijama, kaže Kutija.

Sigurno nije lako u ova izazovna vremena održati klub?

- Velike napore u ostvarenju našeg cilja ulaže uprava na čelu s agilnom predsjednicom Katarinom Raštegorac, članovima Dadom Đuranović, Dudom Kljajić i Jelenom Sokolić. Dobro smo pokriveni na trenerskim pozicijama. S najmlađima radi Jelena Sokolić, sa djevojčicama Antonija Butković. Povremeno, u radu s golmanicama nam pomaže Alen Filipović - Ćiro.

Od ove sezone oformili ste i seniorsku ekipu?

- U suradnji sa upravom odlučili smo krenuti sa seniorskim pogonom. Vrlo smo mlada ekipa, većinom su to učenice, čak od 8. razreda osnovne škole, preko srednjoškolki do studentica. Neke igračice smo uspjeli vratiti nakon što su odustale od aktivnog igranja.

Utakmice igrate u Senju, čeka se nova dvorana?

- Cilj nam je održati seniorski sastav do izgradnje dvorane u Novom Vinodolskom, kada ćemo se domaćoj publici pokazati u pravom svjetlu. Do tada smo beskućnici. Prema informacijama koje imam odgovorni ljudi u gradu ulažu velike napore da u što kraćem roku iznađu model izgradnje dvorane. Mi ćemo čekati spremni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.