ŽELJKO TONKOVIĆ Glavni cilj naših vaterpolistica je da zajedno napredujemo

Petak, 31. siječnja 2020. 13:17 Napisao/la  SC

To su cure koje odrastaju zajedno na bazenu, kohezija mladih igračica i iskusnijih igračica stvara izvrstan roster,  kaže trener vaterpolistica Primorja

Trener Željko Tonković i vaterpolistice Primorja EB
Trener Željko Tonković i vaterpolistice Primorja EB Foto: VK Primorje EB

Prvenstvo Hrvatske za vaterpolistice kreće prvim kolom u Slavonskom Brodu protiv ekipe Murse/Marsonije u nedjelju.

Primorjašice su zadnje prvenstvo završile na četvrtom mjestu, dok je ŽVK Bura bila uspješnija u nadmetavanju za treće mjesto.

Tijekom sezone klupu je napustio Darko Ažić, a zamijenio ga je Željko Tonković.

- Veliki uspjeh naše ženske reprezentacije na netom završenom Europskom prvenstvu zajedno s našom Alexandrom Ratković i Emmi Miljković (trenutno nastupa za ŽAVK Mladost, op. a.), obilježava ulazak u ovogodišnje prvenstvo Hrvatske za seniorke. U prošlim sezonama naše starije igračice pomagale su u pripremi mlađih tako da će i ove, kao i prošle sezone, glavnu ulogu će imati naše juniorke koje su osvojile prvo mjesto u Kupu za prošlu godinu. Nema nas, nažalost, puno u klubu, ali uz veliku pomoć vaterpolo klubova iz Njivica, Rovinja i Malog Lošinja, prvu priliku da nastupe na PH dobit će i mlade igračice iz tih klubova kao naše nove članice, rekao je trener Primorjašica Željko Tonković.

Zagrebačka ekipa ponovno je favorit za osvajanje naslova prvakinja.

- Mladost je glavni kandidat za prvaka, a najveći konkurent im je Jadran. Ostali će se boriti za treće mjesto. Naš glavni cilj je da ostanemo zajedno i rastemo, napredujemo, stječemo iskustvo, kaže Tonković.

Alexandra Ratković briljirala je na golu na Europskom prvenstvu, Korina Jureša, Sara Vucelić sudjelovale su u pripremama, Mojca Jereb vodi U-15, sve to govori da se u Rijeci kvalitetno radi ne samo s vaterpolistima nego i s vaterpolisticama.

- U našoj ženskoj ekipi vlada velika sloga, prijateljstvo i ljubav za vaterpolo i sport. To su cure koje odrastaju zajedno na bazenu, kohezija mladih igračica i iskusnijih stvara izvrstan roster koji kasnije aktivno sudjeluje u nacionalnim vrstama, zaključio je Tonković.