Vitomir Maričić ukupno najbolji na državnom prvenstvu u dubinskom ronjenju na dah

Subota, 20. srpnja 2019. 09:33 Napisao/la  SC

Upisani novi nacionalni rekordi u kategorijama s dvije peraje za Tatjanu Škobo i Vitomira Maričića s 30, odnosno 70 metara

Vitomir Maričić ukupno najbolji na državnom prvenstvu u dubinskom ronjenju na dah
Foto: Srđan Vranjić

 

AIDA Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah u 4 dubinske discipline, ujedno i prvenstvo Hrvatske održalo se na Krku.

Ronioci iz 5 zemalja natjecali su se za titulu najboljeg na najdubljoj točki sjevernog Jadrana, između otoka Plavnik i Cres, a najuspješnije su bile Tatjana Škobo – najbolja u disciplini s dvije peraje (CWTB) i ukupno najbolja, zatim Petra Maričić, najbolja u disciplini povlačenja po konopu (FIM) i Lidija Lijić u disciplini bez peraja (CNF), što se tiče ženske konkurencije.

Kod muškaraca, u disciplini povlačenja po konopu (FIM) najbolji je bio Boris Milošić, u disciplini bez peraja (CNF) Petar Klovar, monoperaji (CWT) Borut Bukovec, a s dvije peraje (CWTB) i ukupno najbolji natjecatelj prvenstva Vitomir Maričić.

Prvenstvo je organizirala AIDA Hrvatska, nacionalni ogranak najveće i najznačajnije svjetske federacije za ronjenje na dah te Društvo sportske rekreacije Centar aktivnosti.

Natjecanje je službeno međunarodno natjecanje prema AIDA International pravilima, te su upisani novi nacionalni rekordi u kategorijama s dvije peraje za Tatjanu Škobo i Vitomira Maričića s 30, odnosno 70 metara.

Nacionalni rekord u disciplini bez peraja upisao je i Mađar Marcell Bago s rezultatom 39 metara.

Natjecanje je organizirano na M/Y Pipi, Pinezić, koji će s obzirom na izvanredne ocjene sudačke komisije i sportaša i iduće godine ugostiti ovo natjecanje u proširenom izdanju.

Iduće  na redu u dubinskoj sezoni je natjecanje u Pakoštanama, 28. srpnja, koje se boduje kao AIDA Kup Hrvatske.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT