Stjepko Kesić novi prvak u podvodnom ribolovu, Saša Tomić iz Voloskog šesti

Subota, 05. listopada 2019. 20:33 Napisao/la  V. P.

Drugo mjesto u konkurenciji 20 podvodnih ribolovaca pripalo je povratniku u natjecanja Antoniju Buratoviću (Periska Ploče) sa 142,92 postotna boda, dok je treći bio prošlogodišnji prvak Hrvatske Mate Barešić (Periska Ploče) sa 94,49 postotnih bodova

Antonio Buratović, Stjepko Kesić i Mate Barešić
Antonio Buratović, Stjepko Kesić i Mate Barešić Foto: Valentina Prokić

Podvodni ribolovac Strožanca iz Podtsrane Stjepko Kesić novi je prvak Hrvatske.

Kesić je tijekom dvodnevnog natjecanja organiziranog u akvatoriju poluotoka Pelješca u organizaciji dvaju klubova Peliških jedara iz Orebića i Periske iz Ploča, ulovio ribe u vrijednosti 57905 bodova odnosno 149,17 postotnih bodova.

Drugo mjesto u konkurenciji 20 podvodnih ribolovaca pripalo je povratniku u natjecanja Antoniju Buratoviću (Periska Ploče) sa 142,92 postotna boda, dok je treći bio prošlogodišnji prvak Hrvatske Mate Barešić (Periska Ploče) sa 94,49 postotnih bodova.

Istarski ribolovac Danijel Pizentić (Koromačno) bio je četvrti, dok je Saša Tomić iz Voloskog natjecanje završio na šestom mjestu.

Među deset još su i Sandi Peruško (Marlera Ližnjan) sedmi, Marijan Perčinić (Dolin Rab) osmi te deseti Dario Babić iz riječkog Lubena.

Prava drama odvijala se drugog dana u borbi za naslov prvaka jer je Kesić nadmoćno pobijedio prvog dana natjecanja, ali je drugog dana podbacio u odnosu na Antonija Buratovića koji je donio ribu vrijednu divljenja.

Kesić je prvog dana imao deset kavala, murinu, devet šargi, pica i devet tabinja vrijednih 38325 bodova, no drugog dana je ulovio ribe u vrijednosti 19580 bodova.

Šest šargi, vranu, tabinju, bijelu kirnju od 4695 grama i kirnju od 3230 grama, ali je i to Kesiću bilo dovoljno za njegov prvi naslov prvaka nakon što je čak pet puta bio viceprvak Hrvatske.

- Hvala mom barkariolu Mariju Bakotiću-Zili koji me trpio sve ove godine, ulagao ogroman trud, pomoć i podršku tijekom priprema zona i samog natjecanja te mojoj obitelji koja je izdržala sva moja odsustva, rekao je Stjepko Kesić koji je najavio i povratak u reprezentaciju nakon 2017. godine kada je ostao bez prilike za nastup u Malom Lošinju na Euro-Afričkom prvenstvu.

Buratović je prvi dan imao 11 riba - dvije kavale, dva šarga, smokvu i šest tabinja vrijednih 16540 bodova, ali je odlučujućih pet sati drugog dana ulov bio fantastičan.

Dvije kirnje od 19150 i 13270 grama, tabinja, tri kavale, četiri šarga i vrana vrijednosti 39820 bodova. Kirnja je Hvaraninu Buratoviću donijela i nagradu za najteži i najvrjedniji ulov.

Tijekom dva dana 18 ribolovaca i dvije ribolovke ulovili su ukupno 220 kilograma ribe.

Samo je jedan natjecatelj završio bez validnog ulova tijekom dva dana.

Nagrade najboljim podijelio je predsjednik HSŠRm Đuro Marinović koji je istaknuo ogroman trud kako ribolovaca tako i njihovih barkariola.

- Veliki rad je ugrađen u ove rezultate, puno odricanja, a najvažnije je da ste se svi vratili živi i zdravi jer podvodni ribolov je ipak ekstreman sport, rekao je Marinović.

Oba kluba organizatora napravila su sjajan posao, a delegat HSŠRM Ante Bjažević i sudac Tomislav Milićević potrudili su se da sve prođe bez greške.

Fotogalerija Valentina Prokić

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT