U gradskim dvoranama svi mogu trenirati, školske dvorane ostaju zatvorene!?

Ponedjeljak, 22. veljače 2021. 16:32 Napisao/la  KS

Svi klubovi stječu pravo treniranja u dvoranama kojima upravlja Rijeka sport, ali neće biti  dovoljno termina

Dvorana mladosti
Dvorana mladosti

Sve je izglednije da će 1. ožujka doći do novog popuštanja mjera uvedenih za sprječavanje širenja virusa COVID-19.

Potvrdio je to i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za medije.

Nacija uglavnom strijepi nad time što će biti s ugostiteljskim objektima i restoranima, tretman sportaša manje je prisutan u javnim raspravama.

Velik je broj sportaša nezadovoljnih dosadašnjim tretmanom sporta, odnosno restrikcijama kojima je mnogima onemogućeno bavljenje sportom.

Dakle, budući da je najavljeno popuštanje mjera sasvim je sigurno da će se jedan dio mjera odnositi  na sport. ostane li epidemiološka situacija i dalje ovako povoljna

Nekoliko je mogućih scenarija, od toga da sve dvorane širom otvore svoja vrata do toga da se otvaranje dvorana izvede postepeno.

Prema neslužbenim izvorima najizgledniji je scenarij po kojemu će se otvoriti gradske dvorane svim klubovima i svim uzrastima,  svima će se omogućiti aktivnosti, naravno uz poštivanje onih osnovnih mjera, ali će vrata školskih dvorana i dalje ostati zatvorena.

Drugim riječima, u Rijeci bi to moglo izgledati ovako:

Svi klubovi imat će pravo treniranja u dvoranama kojima upravlja Rijeka sport, neće biti korištenja svlačionica, neće biti gledatelja na tribinama, a sasvim sigurno neće biti niti dovoljno termina za sve one kojima bi termini inače trebali biti dostupni u školskim dvoranama.