Kup Nikole Medanića: Pobijedili Marija Gržančić i Andrija Orlić iz Arbuna

Ponedjeljak, 23. rujna 2019. 22:54 Napisao/la  SC
Kup Nikole Medanića: Pobijedili Marija Gržančić i Andrija Orlić iz Arbuna

U Kostreni je održan 14. Kup Nikole Medanića u sportskom ribolovu iz usidrene brodice koji organizira ŠRD Kostrena potporu Općine Kostrena, u spomen na jednog od osnivača i vrsnog ribolovca

Višestruki pobjednici Memorijala, Marija Gržančić i Andrija Orlić iz puntarskog Arbuna, obranili su naslov i ove godine, s ukupnim ulovom od 2.858 grama..

Na ovogodišnjem Memorijalu sudjelovalo je 19 mješovitih parova iz 13 klubova, uz šest domaćih i slovenski par iz kluba Marinar iz Kranja, čime je Memorijal dobio međunarodni karakter.

Zona ribolova protezala se od uvale Svežanj do termoelektrane Urinj.

Ulov je i ove godine bio dosta slab, tek neznatno bolji od prošlogodišnjeg.

Ulovljeno je 306 komada ribe, ukupne težine od 21,3 kilograma, a najveću ribu od 1.224 grama ulovila je Ivana Kukec iz riječkog Lubena.

Najviše su se lovili arbuni, knezi i fratri dok je za ješku najčešće korištena dagnja i lignja.

Drugo mjesto osvojili su Stella Elkasović i Bogoslav Mauna iz ŠRD Kostrena s tek neznatno slabijim ulovom od 2.536 grama ribe, dok je treće mjesto pripalo Lovorki i Albinu Pobor iz ŠRD Oslić iz Selca s ulovom od 2.350 grama.

Vaganje ulova i proglašenje pobjednika održano je u prostorijama ŠRD Kostrena u Žurkovu, a najuspješnijim parovima pehare je uručila zamjenica općinskog načelnika Đurđica Matešić-Bilobrk.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT