DEAN KLARIĆ Loša komunikacija sa savezom dovela do otkazivanja Kupa europskih prvakinja

Nedjelja, 22. prosinca 2019. 20:07 Napisala  Valentina Prokić

Ja sam bio glavni nositelj organizacije KEP-a, radi poslovnih i privatnih obveza to više ne mogu raditi, kaže trener Čavle - Škole boćanja

Dean Klarić (Čavle - Škola boćanja)
Dean Klarić (Čavle - Škola boćanja)

Boćarski klub Čavle - Škola boćanja više neće biti domaćin Kupa europskih prvakinja, najjačeg ženskog klupskog boćarskog natjecanja.

Kup europskih prvakinja protekle se dvije godine održavao u Boćarskom domu Hrastenica uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Čavle, a iako se u dogovoru sa Europskom boćarskom federacijom trebao na Čavlima igrati ukupno četiri godine, to se neće dogoditi.

Ugovor o organizaciji nije nikada formalno potpisan, sve se odvijalo prema usmenom dogovoru.

Razlozi otkazivanja nisu financijske već organizacijske naravi.

iako je Hrvatski boćarski savez kao krovna organizacija nositelj natjecanja, Boćarski klub Čavle - Škola boćanja od matičnog saveza nije imao gotovo nikakvu pomoć.

Prve dvije godine bile su kvalitetno organizirane što su potvrdili i sami sudionici natjecanja, ali Čavle - Škola boćanja je, nažalost, domaćinstvom više gubio nego dobio.

- Ja sam bio glavni nositelj organizacije KEP-a, radi poslovnih i privatnih obveza to više ne mogu raditi. Organizacijska pomoć  HBS-a je bila jako mala, vezana samo za komunikaciju sa FIB-om i FEB-om, nikakva u samoj manifestaciji i natjecanju. S njima se nije dalo razgovarati i pronaći rješenje za nastalu situaciju. Više od 70 posto financija za KEP dolazilo je od Općine Čavle i Primorsko-goranske županije i ja im se na tome još jednom zahvaljujem. Uvijek su promptno reagirali kada su njihove obaveze bile u pitanju za razliku od HBS-a, koji je neke stavke financiranja zatvarao nakon deset mjesci prve godine i pet mjeseci druge godine. Kao osoba kojoj je bilo ponuđeno prije dvije godine da se KEP održi u Čavlima, nisam baš mislio da će sve  obaveze pasti na naša, odnosno, na moja leđa uz malu ili nikakvu pomoć krovne organizacije. Na žalost, sluha za suradnju nema i odlučili smo se da prepustimo organizaciju nekom drugom. Smatram da je to poštenije nego da iduće godine dođemo do istog riješenja, ali kudikamo nepovoljnijeg za Europsku federaciju. Uvelike bismo im skratili vrijeme za pronalaženje drugog domaćina. I na kraju svega, osobno se želim baviti treniranjem djece i ekipe, a ne vođenjem natjecanja nauštrb svojih igračica i kvalitete njihove izvedbe. Na žalost, više sam vremena trošio oko uređenja terena i brige oko smještaja i prehrane ekipa sudionica, nego oko pripreme svoje ekipe za sam KEP. Žao mi je da je ispalo tako, smatram da se uz bolju komunikaciju sve moglo odraditi puno bolje i na zadovoljstvo svih, komentirao je trener Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.

Zanimljivo je da na dva protekla izdanja KEP-a nije došao vodeći čovjek Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko.

Na otvaranju oba izdanja pojavio se dopredsjednik HBS-a Denis Peršić, proglašenja su preskočili svi vodeći ljudi HBS-a.

Ove godine trodnevnom natjecanju nazočio je predsjednik Europske boćarske federacije Roberto Favre.

Nakon otkazivanja domaćinstva od strane Čavle - Škole boćanja, HBS je Europskoj boćarskoj federaciji najavio da će pokušati pronaći drugog organizatora za KEP.