Buzet u nedjelju domaćin 9. kola mountain bike Zimske lige

Subota, 10. ožujka 2012. 15:42 Napisao/la  SC

Buzetsko kolo osmišljeno je prije četiri godine  da bi se atraktivni mountainbike približio čim više gledateljima

Mateo Franković
Mateo Franković

U nedjelju u Buzetu će se održati deveto kolo „5.TREK Zimske MTB lige IPGŽ“,  po mnogima uvijek najatraktivnije kolo svih dosadašnjih održanih Zimskih liga. Najatraktivnije jer se utrka odvija oko i kroz uličice Starog Buzeta što uvijek privlači popriličan brog gledatelja.

Buzetsko kolo prije četiri godine osmišljeno je da bi se atraktivni mountainbike približio čim više gledateljima s obzirom da se mountain bike utrke vječito održavaju podalje od gradova i mjesta te su bile vrlo rijetko posjećene od strane publike. Ovo  četvrto izdanje  buzetske utrke Zimske lige startati će kao i prošle godina na Mostu kod Fontane u Buzetu da bi se natjecatelji čim više razvukli do prvog ulaska u prvi krug u Stari Buzet.  

BK Buzet, jedan od pokretača Zimskih liga Istarsko Primorsko Goranskih Županija uz BBK Robertu iz Rijeke, uz potporu Mjesnog odbora Buzeta i stanovnika Starog Buzeta ponovo je odlično pripremio stazu za utrku usprkos činjenici da se u samoj jezgri Starog Buzeta odvijaju radovi na saniranju podzemnih odvodnih cijevi , sagradivši i nekoliko mostića preko iskopanih kanala.  

Utrka započinje tradicionalno u 12:26 sati tradicionalnim  probnim krugom za upoznavanje staze, a mogu učestvovati svi oni koji imaju ispravnu mountain bike biciklu i zaštitnu opremu, prvenstveno obaveznu zaštitnu kacigu. 

Kako je ovogodišnja 5. TREK Zimska mtb liga ujedno i ponovo „Humanitarna akcija mountain bikera“ kotizacija za utrku iznosi 30 kuna, a uz jednokratni otkup startnog broja koji služi za sva kola u iznosu od 15 kuna  prikupljena sredstva idu u Humanitarni fond Zimske lige.

Trenutno vodeći u ukupnom poretku Saša Vidović (BK Buzet) ispred Tina Smokovića (BK MTB Istra Pazin), te  Klaudia Medice (BBK Grožnjan).

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT