MOK Gornja Vežica prvoligaš bez borbe, financije i igrački kadar odredit će hoće li je igrati

Petak, 04. svibnja 2012. 12:04 Napisao  Marko Babić

Čekali smo odgovor kada će kvalifikacijska liga početi, na kraju je ispalo da smo se jedino mi prijavili.  Nismo donijeli odluku hoćemo ćemo li igrati Prvu ligu, sve će ovisti o financijama, rekao je Veljko Grozdanić, predsjednik MOK-a Gornja Vežica


Odbojkaši Gornje Vežice u teoriji su prvoligaši. Naime, riječki odbojkaši osvojili su prvo mjesto u Drugoj ligi - zapad i  trebali su igrati kvalifikacije za Prvu ligu, točnije drugu jakosnu skupinu budući da će najviši rang iduće sezone biti  podijeljen u dva razreda. Ipak, do kvalifikacija na kraju nije došlo.

- Dobili smo mail iz Saveza u kojem su tražili očitovanje da li ćemo igrati kvalifikacije za Prvu ligu. S obzirom da se  radilo o kratkom vremenskom roku, telefonski smo se čuli s članovima Upravnog odbora kluba i odlučili smo za početak da  ćemo igrati kvalifikacije. O Prvoj ligi nije bilo riječi jer nismo u mogućnosti donositi dugotrajne odluke, a da smo odustali od kvalifikacija značilo bi da smo odustali od Prve lige, rekao je Veljko Grozdanić, predsjednik MOK-a Gornja  Vežica.

- Poslali smo prijavu na Hrvatsku odbojkašku udrugu i čekali odgovor kada će kvalifikacijska liga početi, a trebali su nastupiti klubovi iz Druge lige Istok, Jug i Centar. Dobili smo  mail da smo se jedino mi prijavili i logikom stvari stekli smo pravo ulaska u viši rang. Logično je da smo postali  prvoligaši, točnije članovi tzv. druge jakosne skupine. Na nama je sada da vidimo s kojim ćemo igračkim kadrom i financijama  raspolagati i da li uopće možemo igrati Prvu ligu. Tu odluku smo ostavili za kasnije, dodao je Grozdanić.

Naravno najveći problem su financije, potrebno je osigurati minimalno  između 100 i 120 tisuća kuna samo za osnovne troškove, a Grad Rijeka prepolovio je davanja za ovu godinui Vežičani bi trebali dobiti 33.158 tisuće kuna.

- Ne postoji rok za prijave za Prvu ligu, barem su tako rekli u Savezu kada smo se raspitali. U dosadašnjoj praksi se  znalo svašta događati i da klubovi odustanu sedam dana prije natjecanja ili čak na pola lige. Temeljnji problem su  naravno financije. Radimo plan maksimalnih restrikcija, igrači su naravno amateri i igraju za svoj gušt, ali opet treba  vidjeti s kojim igračkim kadrom ćemo raspolagati. To je naša realnost. Neigranjem kvalifikacija smo uštedjeli oko 25  tisuća kuna, ustvrdio je predsjednik Gornje Vežice

- Uvijek je najlakše odustati, postavlja se pitanje što bismo odustajanjem postigli. Na kraju krajeva koji je smisao  ostvarivanja nekog rezultata. Idemo korak po korak. Vjerujem da ćemo početkom rujna donijeti definitvnu odluku.  Objektivno igrački nismo dovoljno jaki za drugu jakosnu skupinu, trebali bismo se pojačati, nedostaje jedan ili dva  igrača. Ne bismo opet htjeli  igrati Prvu ligu kao prije nekoliko godina kada smo lako gubili utakmice, zaključio je  Veljko Grozdanić.
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT