Igor Baričević: Žao mi je da je trener Svast otišao, jer sam znao da sam ja sljedeći na redu!

Četvrtak, 10. studenog 2022. 23:10 Napisao  I. V.

Krenulo se dobro, ljestvica se visoko dignula, pa se počelo misliti da se svaka utakmica mora dobiti, kaže trener i vratar Vinodola

Igor Baričević
Igor Baričević

Igor Baričević debitira kao trener Vinodola u derbiju kola protiv Krka, prije dva tjedna naslijedio je trenera Nehajeva Svasta i ostao vratar:

- Kao prvo, žao mi je da je trener Svast otišao, jer sam znao da sam ja sljedeći na redu koji se time treba početi baviti. S druge strane, probao sam već biti trener i igrač, to je nespojivo! Veliki je to pritisak, ne zbog rezultata nego zbog rada i obveza. Što se momčadi tiče, ovo je amaterizam i ja potpuno razumijem ako ponekad igrači ne mogu doći na trening, a ono što vidim na treninzima, mislim da su igrači prihvatili ono što želim bez problema. Nastavili su raditi ono što sam govorio dok sam bio samo suigrač, nadam se da ćemo ići dobrim putem, kaže Baričević.

Nakon dva tjedna rada velikih promjena u načinu igre ne može biti, ionako je veći problem bio pristup:

- Problem u pristupu provlačio se posebice na gostujućim utakmicama. Ne znam zašto! Ulazilo se u utakmice kao da će pobjeda doći sama od sebe, a kada bi krenulo loše, nismo se znali izvući. Dečki bi jednostavno potonuli, utakmice su završavale čudno. Poznavajući kvalitetu igrača, mislim da to nije bio realna slika njihovih mogućnosti, ali takva je bila situacija, govori Baričević.

Stjecajem okolnosti Baričević debitira u utakmici uoči koje nije trebao motivirati igrače, na Krku se igra utakmica koje može odrediti jesenskog prvaka:

- Nema se što reći, momčad Krka pokazala je da ima kvalitetu, nalazi se na vrhu bez izgubljene utakmice. Pokazali su to i u prijateljskoj utakmici kada smo igrali na Bahalinu, već tada smo komentirali da su podignuli kvalitetu igre. U ovoj utakmici možemo dobiti priliku da nastavimo borbu za prvo mjesto do kraja prvog dijela sezone, u slučaju poraza ništa se neće odlučiti. Sve se može stići, što se vidjelo prošle godine, kada je nama u Crikvenici pobjegao Jadran-Poreč, pa smo ga uspjeli prestići. Najvažnije je da momčad funkcionira u pravom trenutku na najbolji mogući način, ističe Baričević.

Jeste li suglasni s tezom da Krk ima bolju momčad, ali nema bolje igrače od Vindola?

- To je vidljivo! Ne može se momčad složiti kroz mjesec, dva. Krk je momčad slagao duže razdoblje, ciljano su ove sezone dovodili igrače. Ovo što je Vinodol napravio na početku sezone je super, ali mora ostaviti traga ako se momčad slaže u hodu, samo što to neki ljudi ne žele vidjeti. Krenulo se dobro, ljestvica se visoko dignula, pa se počelo misliti da se svaka utakmica mora dobiti. Ne mora! Bit će još kikseva! Pa tko može održavati koninuitet igre cijelu sezonu?! To je možda uspjelo Crikvenici jedne sezone, već u drugoj sezoni znali su zaredati porazi! Treba biti pametan i normalan, treba na zimu obaviti dodatnu selekciju ako se želi biti na vrhu, treba domaćim mladim igračim pružiti šansu.

Uskoro počinje Kutija šibica, prošle sezone osvojili ste veteranski turnir s momčadi Promotion Playa?

- Od 2002. godine neprekidno igram, s prekidima zbog korone točno dvadeset godina. Idem braniti naslov prvaka u veteranima, čeka me druženje s prijateljima bez ikakvih imperativa. To je veliko zadovoljstvo! Bilo je poziva čak iz seniorskih momčadi, ali ne želim preuzimati obvezu. Ovo je gušt, igrat ću s dečkima s kojima se svaki dan čujem, veliki smo prijatelji što me čini sretnim i zadovoljnim.

loading...
Standings provided by SofaScore