MATKO BUDAN

Od kada sam otišao iz Rijeke čekam pravu šansu

Subota, 01. svibnja 2021. 11:34 Napisao/la  KS

Promijenio sam dosta klubova od kada sam otišao iz Rijeke, u Nehaju sam najdulje do sada, skoro dvije godine. Morao sam se negdje skrasiti na duže vrijeme, kaže 23-godišnji napadač Nehaja

Matko  Budan
Matko Budan

Pogotkom Matka Budana iz kaznenog udarca u 48. minuti nogometaši Nehaja pobijedili su u Senju Rudar 1:0 i osigurali si mirnu završnicu sezone.

-  Izgleda čudno, nekima možda i smješno da igramo svaku utakmicu 0:0, 1:0, malo zabijamo i malo dajemo, ali šesti smo na ljestvici. I zadovoljni smo s time. Sada možemo opušteno i rasterećeno odigrati do kraja sezone i pokušat se izboriti da na ovom šestom mjestu ostanemo. To bi bio velik uspjeh za ekipu s obzirom da smo smanjivali budžet, pomlađivali momčad, svima je prvi imperativ bio samo ostanak u ligi. Ostali smo i bez nekoliko igrača na zimu, Biškupović koji je važan igrač nam je ozlijeđen i zbog svega toga mislim da je ovo veliki uspjeh. Na neki način smo i iznenađenje prvenstva, započet će Matko Budan, koji se nakon jednog vremenskog perioda svojevrsnog lutanja skrasio u Senju.

- Da, promijenio sam dosta klubova od kada sam otišao iz Rijeke, u Nehaju sam najdulje do sada, skoro dvije godine. Morao sam se negdje skrasiti na duže vrijeme, da dobijem nekakvu stabilnost, da uhvatim natjecateljski ritam, pravi kontinuitet, nastavit će Budan, koji je prošao sve mlade hrvatske selekcije do 19 godina i kojega je u Senj doveo ondašnji trener Dario Dabac.

- Došao sam na nekoliko mjeseci i nastavio dalje. Sve mi je bilo u redu, dobro se radilo, bio sam zadovoljan i procijenio sam da je najbolje da ostanem. Odigrao sam prve dvije polusezone dobro, Nehaj je tvrda ekipa, dosta čvrsto igra, malo zabija i malo prima, ali za mene je to bio jedan novi način nogometa s kojim se još nisam susreo. Igramo defanzivno i uspješni smo u tome. Za sada mi je dobro, ne razmišljam što će biti, na ljeto ćemo sjesti i vidjeti što i kako dalje, dodaje Budan, uz dodatak da je zadovoljan svojim igrama s obzirom na tu naglašenu karakteristiku Nehaja, koji je poznat kao čvrsta domaćinska momčad.

- Sigurno da bih vjerojatno više došao do izražaja u nekoj momčadi koja ima više loptu u nogama, možda bi u nekoj jačoj ekipi neke moje kvalitete više došle do izražaja, ali ne mogu biti nezadovoljan. Naravno, uvijek se može bolje, dodaje 23-godišnji napadač, koji još uvijek nije odustao od svojih nogometnih snova.

- Naravno da imam ambicija, od kada sam iz Rijeke otišao čekam pravu šansu, ali vidjet ćemo. Nigdje se ne ide na silu. Nadam se da će na ljeto netko prepoznati moje dobre igre. Vjerujem da ću sada dok sam relativno mlad dobiti priliku zaigrati u nekoj momčadi prve ili druge lige, vjerujem da ću dobiti pravu šansu da vidim može li se nešto napraviti od potencijalne karijere, zaključit će Matko Budan.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 49 63
2 Grobničan 53 57
3 Jadran-Poreč 45 57
4 Uljanik 19 50
5 Rudar 13 41
6 Nehaj -4 34
7 Vinodol -12 33
8 Buje -4 32
9 Cres -25 29
10 Naprijed -24 27
11 Novigrad -13 26
12 Pazinka-Pazin -19 25
13 Krk -22 19
14 Rovinj -56 15