POKUŠAJ PREUIZMANJA POMORCA 1921

Skupina mještana jedini legitimitet crpi iz podrške načelnika

Nedjelja, 08. prosinca 2019. 13:11 Napisao/la  Igor Vranić

Dok Vranić znakovito šuti, na djelu je opasni presedan

Dražen Vranić i Mario Sintić
Dražen Vranić i Mario Sintić

Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić nije osjetio potrebu reagirati nakon što je predsjednik Pomorca 1921 Mario Sintić obznanio da skupina mještana Kostrene želi preuzeti klub.

Nitko od njih nije član kluba, nitko se od njih nije pojavljivao u klubu zadnjih pet godina.

Ista skupina mještana predvođena dvojicom bivših predsjednika Pomorca, Đurom Vičevićem i Miroslavom Uljanom, jedini legitimitet crpi iz podrške načelnika.

Vranić ne krije da je upoznat s inicijativom iste skupštine mještana, na djelu je opasni presedan!

Ispada da načelnik koji tvrdi da se ne miješa u rad udruga građana stoji iza skupine mještana koja se služi vaninstitucionalnim metodama preuzimanja jedne udruge građana!

Dok Vranić znakovito šuti, zanimljiv je tajming u kojemu načelnik podržava inicijativu skupine mještana Kostrena zabrinutih za budućnost kluba.

Što ne valja u klubu momčad kojega je jesenski prvak županijske lige?

 U trećoj natjecateljskoj sezoni od formiranja seniorske momčadi, Pomorac 1921 se polako vraća na mjesto koje mu pripada u regionalnom nogometu!

Vranićeve izjave da je Pomorac 1921 zatvoren za javnost, da se u rad kluba treba uključiti što veći broj ljudi kada počne izgradnja pomoćnog igrališta i kada počnu pripreme za obilježavanje stogodišnjice kluba, sada su dobile drugačiju konotaciju.

Nažalost, Pomorac 1921 će se vjerojatno opet spominjati na aktualnom satu prve sjednice općinskog Vijeća.

Većina mještana Kostrene koji želi preuzeti Pomorac 1921 više ili manje bili su uključeni u predizbornu kampanju načelnika Dražena Vranića, neki su bili su na njegovoj listi, pa nasilni pokušaj preuzimanja kluba poprima elemente tempiranog političkog udara na nepodobnu udrugu građana koja je nastala u mandatu načelnice Mirele Marunić.

Događa se upravo suprotno od onoga što Vranić promovira u svojoj političkoj agendi od početka mandata,  kada je dvaput odbio ostavke predsjednika Pomorca 1921 Marija Sintića!

U Kostreni se sve mijenja, samo Pomorac ostaje politička tema.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT