TIHO BAŠIĆ

Šest mjeseci se ne igra, ne treba nam ovoliko liga u županiji

Subota, 15. listopada 2022. 11:41 Napisao  I. V.

Odigraš lošije dva, tri kola i više nemaš šanse popraviti plasman, jer igraš samo devet utakmica u polusezoni, kaže trener Rikard Benčića

Tiho Bašić, trener Rikard Benčića
Tiho Bašić, trener Rikard Benčića

Rikard Benčić u nedjelju igra u Lovranu, lider je izraziti favorit protiv riječkog županijskog prvoligaša koji nije dobro počeo sezonu:

- Nismo dobro počeli pripreme, kasno smo se skupili, a onda smo ostali bez najboljeg strijelca Štokana kojega neće biti šest mjeseci zbog ozljede. Ostali smo bez Bašića, važnog veznog igrača. Nismo odmah pronašli adekvatne zamjene! Sada smo tek popunili roster s dosta kvalitetnim igračima, koji nisu dugo trenirali, moramo ih polako uvoditi u rad. Imamo problem realizacije, u pet utakmica postignuli smo samo tri gola, nismo iskoristili tri penala. Čim ne ide, dečki potonu! Nadam se da ćemo se do kraja prvoga dijela sezone opet dignuti, vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone opet imati dobru momčad sastavljenu od kvalitetnih igrača. Nažalost, malo smo zakasnili ljetos, kaže iskusni Tihomir Bašić, trener Rikard Benčića.

Na ljestvici vode Lovran, Vrbovsko i Mune:

- Lovran se dobro posložio, najvažnije je da su dobro krenuli u sezonu, a onda igrači dobiju samopouzdanje. Lovran, Vrbovsko i Mune su iznad kvalitetom i tonusom, mi ostali pokušat ćemo se priključiti i prvenstvo učiniti zanimljivijim. Vjerujem da će se i nas nešto pitati do kraja sezone, kada se kompletiramo. Liga 10 je premala, polusezona se svela na tri mjeseca, šest mjeseci godišnje se ne igra! Ne treba nam ovoliko liga u županiji, imamo premalo klubova, treba smanjiti broj liga. Na ovakav način nema ni kvalitete, ni natjecateljskih tenzija. Odigraš lošije dva, tri kola i više nemaš šanse popraviti plasman, jer igraš samo devet utakmica u polusezoni! Da se igra trokružno, OK! Ali ovako se igra samo šest mjeseci! Prvi dio završava 15. studenog, prvenstvo se nastavlja 15. ožujka iduće godine! Tko može tako održati momčad u nekakvom tonusu?!, naglašava Bašić.

loading...