Dominik Mulac: Dok smo ovako kompaktni, nećemo primati puno golova!

Utorak, 01. listopada 2019. 14:32 Napisao  I. V.

Pokazalo se da ima prostora za mlade igrače iz naše regije među kojima je i Dominik Mulac, koji je nadmašio moja očekivanja, kaže Marinko Koljanin

Diminik Mulac
Diminik Mulac

 

Orijent 1919 u srijedu (16.30) na Krimeji igra protiv Dugopolja, eventualna pobjeda značila bi priključak vodećim momčadima Druge HNL:

- Možda je rano donositi zaključke, ali mi smo vrlo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Ni jednog trenutka nismo sumnjali u darovitog trenera i mladu, potentnu momčad. To je bio cilj ove uprave kada smo došli, vidite i sami koliko je puno toga dobroga napravljeno u proteklih godinu dana. Praktično smo u godinu dana iz četvrte lige ušli u drugu ligu. Cilj je bio održati financijsku stabilnost i s mladom momčadi ispuniti vakuum koji je trajao četiri, pet sezona koliko u regiji nije bilo drugoligaša. Pokazalo se da ima prostora za mlade igrače iz naše regije među kojima je i Dominik Mulac, koji je nadmašio moja očekivanja. Možemo biti sretni da još jedan mladi igrač, koji je poniknuo u Rijeci, može ostvariti lijepu karijeru. Dominik ujedno studira na PAR-u, koji je naš partner. Sretni smo da u klubu imamo kompletne mlade ljude, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

- Budući da studiram, htio bih se zahvaliti PAR-u i Orijentu koji mi izlaze ususret. Što se tiče utakmice protiv Dugopolja, znamo da su neugodni na gostovanjima, gdje su osvojili većinu bodova. Kao što svi govorimo, na Krimeji nitko neće lagano osvajati bodove. Vjerujem da ćemo u srijedu nastaviti pozitivan niz, govori mladi Mulac koji se prometnuo u stožernog igrača obrane:

- Obrana počinje od napada, cijela se momčad zajedno brani. Dok smo ovako kompaktni, dok radimo jedni za druge, nećemo primati puno golova. Dobro igramo, tako je bilo protiv Dubrave do 70. minute, poslije se dogodio mali pad, ali smo uspjeli na mišiće sačuvati pobjedu koja je jako bitna za nas. Mirnije čekamo Dugopolje, smatra Mulac.

Opet počinje ciklus utakmica u zgusnutom rasporedu, u zadnjem je ciklusu momčad osjetno fizički pala u trećoj utakmici:

- Sada je drugačija situacija, jer nam je prva utakmica u nizu tada bila utakmica protiv Šibenika, koji slovi za prvoga kandidata za prvu ligu. Ovu seriju smo počeli utakmicom protiv Dubrave, koja ipak nije takva kvalitetna, smatra Mulac.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 10 33
2 Orijent 1919 4 25
3 HNK Hajduk Split II 9 22
4 NK Sesvete 6 21
5 NK Rudeš 5 21
6 NK Croatia Zmijavci 3 21
7 NK Dugopolje 2 20
8 NK Međimurje 3 19
9 NK Osijek II 8 18
10 GNK Dinamo II -1 18
11 Dubrava Tim kabel -1 14
12 Hrvatski dragovoljac -7 13
13 NK BSK -7 12
14 NK Solin -7 11
15 NK Kustošija -11 11
16 HNK Cibalia -16 9
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT