Na Krimeji nisu mogli poželjeti boljega protivnika za početak sezone

Četvrtak, 22. kolovoza 2019. 12:02 Napisao  I. V.

Nadamo se punoj Krimeji i dobrom rezultatu. Svakodnemo primamo informacije od Dinamu, riječ je o mladim nadama Dinama što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti, kaže Vedran Gerc

Marinko Koljanin, Saša Matijaš i Vedran Gerc
Marinko Koljanin, Saša Matijaš i Vedran Gerc

 

Orijent 1919 u subotu na Krimeji igra prvu drugoligašku utakmicu nakon 15 godina, od 17 sati počinje utakmica protiv Dinama II.

- Jako smo zadovoljni sa svime što smo napravili u kratko vrijeme. Dogoročni cilj ostvarili smo kratkoročno, kada smo ušli u drugu ligu. Složili smo dobru momčad, kombinaciju mladosti i iskustva, nedostatak iskustva nadoknadit ćemo energijom mladih igrača, već je prva utakmica pokazala da smo konkurenti. Otada smo doveli još stopera Sebastijana Antića, koji će sigurno biti pojačanje u ovoj ligi. Plan ove uprave na čelu s predsjednikom Sašom Matijašom je da vodimo klub u realnim okvirima, da ga sportski stabiliziramo. Ne želimo izlaziti izvan gabarita, jer se odgovorno ponašamo. Veselimo se prvoj utakmici protiv Dinama, nismo mogli poželjeti boljega protivnika za početak sezone, kazao je dopredsjednik Marinko Koljanin na početku konferencije za novinare:

- Slažem se da je prvi protivnik na Krimeji vrlo atraktivan, veselimo se utakmici na novom stadionu, nismo imali puno prilike trenirati na njemu. Znamo sve o protivniku, situacija u momčadi je dobra, puno nam znači bod iz Međimurja. Mislim da je svaki bod osvojen na gostovanjim u drugoj ligi jako dobar. Nadamo se punoj Krimeji i dobrom rezultatu. Svakodnemo primamo informacije o Dinamu, znamo da su dobra momčad koja ima dosta iskustva u drugoj ligi, riječ je o mladim nadama Dinama što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Navijači u svakoj utakmici mogu očekivati agresivni i napadački nogomet, ali nismo još definirali način igre protiv Dinama, kaže kapetan Orijenta 1919 Vedran Gerc.

- Svi smo napeti i malo umorni od radova. Bilo je naporno, nismo još sve završili, uređuju se detalji, sve će biti spremno za utakmicu. Očekivanja su onakva kakva su bila prije sezone, kada smo smatrali da imamo dobru, mladu i potentnu ekipu i da ćemo imati što reći u drugoj ligi. Ono što sam već rekao, sretni smo zbog osvojenog boda u Međimurju, ali nas je više veselilo da smo odigrali utakmicu na visokoj razini što je jamstvo da ćemo sve sezone na Krimeji gledati dobar nogomet, rekao je predsjednik Saša Matijaš.

Inače, prva presica ove sezone održana je u preuređenom VIP prostoru podno tribina bez trenera Fausta Budicina, koji je bio opravdano odustan.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 10 33
2 Orijent 1919 4 25
3 HNK Hajduk Split II 9 22
4 NK Sesvete 6 21
5 NK Rudeš 5 21
6 NK Croatia Zmijavci 3 21
7 NK Dugopolje 2 20
8 NK Međimurje 3 19
9 NK Osijek II 8 18
10 GNK Dinamo II -1 18
11 Dubrava Tim kabel -1 14
12 Hrvatski dragovoljac -7 13
13 NK BSK -7 12
14 NK Solin -7 11
15 NK Kustošija -11 11
16 HNK Cibalia -16 9
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT