FAUSTO BUDICIN Ne vidim zašto bismo promijenili navike koje su nas dovele dovde

Nedjelja, 27. listopada 2019. 13:00 Napisao  I. V.

Moramo biti svjesni da ćemo protiv bilo koga protivnika teško ostvariti pozitivan rezultat ako ne pružimo sto posto mogućnosti, kaže trener drugoplasirane momčadi Druge HNL

Fausto Budicin
Fausto Budicin Foto: Lario Tus

 

Orijent 1919 se ovog vikenda u Drugoj HNL osamio na drugom mjestu koje donosi kvalifikacije za Prvu HNL.

Momčad koja je sezonu počela u naglašeno sumnjičavu ozračju, momčad okosnica koje je prošle sezone bila treća u trećoj ligi, momčad koja je ostala bez najboljega igrača (Weitzer) prije početka sezone nije slučajno nakon 11 utakmica druga na ljestvici.

Nije ista momčad ni slučajno postignula tri pogotka u Gradskom vrtu, Osijek II je do utakmice protiv Orijenta 1919 ukupno primio šest pogodaka u deset utakmica:

- Mislim da je utakmica bila kvalitetna, igrale su momčadi koje su igrale na pobjedu, bilo je razdoblja u kojima je Osijek bio bolji, bilo je razdoblja u kojima smo mi bili bolji... Na kraju mislim smo zasluženo pobijedili! Imali smo problema s protokom lopte u prvom poluvremenu, nakon vodstva Osijeka dozvolili smo da nam stvore dvije matne situacije. Da su postignuli drugi pogotka, teško bismo se vratili! Nisu iskoristili svoje šanse, prebrodili smo krizu od petnaestak minuta i poslije izjednačujućeg pogotka bili smo bolji. Posebice smo bili bolji u drugom poluvremenu nakon što smo tijekom odmora shvatili da smo imali previše respekta prema protivniku. U drugom smo dijelu zauzeli drugačiji stav, na kraju smo trebali pobijediti s većom gol-razlikom, kaže trener Orijenta 1919 Fausto Budicin.

Više nema dvojbe da ste izgledni kandidati za drugo mjesto?

- Treba biti objektivan i reći da se u svakoj utakmica treba dokazivati. Mi se prije svake utakmice pripremamo onako kako mislimo da treba igrati protiv sljedećeg protivnika, znamo se prilagoditi protiviku i pokušavamo iskoristiti njegove slabosti. To znači da se trebamo isto tako pripremiti za sljedeće gostovanje, više nas nitko neće shvaćati olako, svi će biti dodatno motivirani pa će nam biti još teže igrati.

Kada se analizira dosadašnji učinak, potvrda kvalitete su zapravo dva poraza (Hajduk II, BSK) u kojima ste ostavili dojam da ste bili bliže pobjedi od protivnika?

- Izgubili smo dvije utakmice u kojima smo dobro igrali! To je nogomet! Ali ne bih se volio vraćati unazad, niti želim previše razmišljati unaprijed. Sada se treba koncentrirati na sljedeću utakmicu. Dečki su maksimalno unutra od prvoga treninga, sada će biti sve teže, sve je veći umor, ali je i sve skupa lakše podnijeti kada su rezultati pozitivni.

Kao igrač bili ste vrlo staloženi, isto tako djelujete na igrače kao trener. Postoji li bojazan da neočekivano dobri rezultati "prebace" igrače?

- Vjerujem da će igrači ostati mirni, jer znaju što moraju raditi. Ako smo do sada radili na određeni način, ne vidim zašto bismo mogli promijeniti navike koje su nas dovele na ovu poziciju. Moramo biti ozbiljni i ponizni, moramo respektirati svakoga protivnika i biti svjesni da ćemo protiv bilo koga protivnika teško ostvariti pozitivan rezultat ako ne pružimo sto posto mogućnosti.

Rezultati utakmica 11. kola,
petak:
Dubrava - Međimurje 1:2
subota:
Šibenik - Cibalia 1:0
Kustošija - BSK 0:3
Dugopolje - Solin 3:1
Osijek II - Orijent 1919 1:3
nedjelja:
Hajduk II - Sesvete 3:1
Rudeš - Hrvatski dragovoljac 1:1
Croatia - Dinamo II 1:0

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 10 33
2 Orijent 1919 4 25
3 HNK Hajduk Split II 9 22
4 NK Sesvete 6 21
5 NK Rudeš 5 21
6 NK Croatia Zmijavci 3 21
7 NK Dugopolje 2 20
8 NK Međimurje 3 19
9 NK Osijek II 8 18
10 GNK Dinamo II -1 18
11 Dubrava Tim kabel -1 14
12 Hrvatski dragovoljac -7 13
13 NK BSK -7 12
14 NK Solin -7 11
15 NK Kustošija -11 11
16 HNK Cibalia -16 9
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT