FAUSTO BUDICIN Moramo početi rješavati neke stvari jer ovo ne miriše na dobro

Ponedjeljak, 02. rujna 2019. 11:05 Napisao  I. V.

 Ljuti me da smo točno skautirali protivnika, znali smo točno kako nam BSK može stvoriti probleme, kaže trener Orijenta 1919 nakon prvoga poraza

Fausto Budicin
Fausto Budicin

 

Orijent 1919 izgubio je u Bijelom Brdu utakmicu koja unatoč negativnom rezultatu (0:1) u prvom dijelu ni po čemu nije slutila poraz.

U drugom dijelu BSK je postigao dva pogotka i potpuno nadigrao momčad Orijenta 1919 koja je u pojedinim razdobljima izgledala potpuno rastrojeno:

- Prvo poluvrijeme branili smo se plitko i napadali u prostoru, drugo poluvriejem oni su stali plitko, a mi smo trebali nešto napraviti. Nismo uspjeli u tome, u prvih desetak minuta drugoga poluvremena napravili smo petnaest tehničkih grešaka i dosta taktičkih pogrešaka. Protivnik nam se nudio na dlanu u prvom dijelu, ali nismo zabili gol. To me ne ljuti toliko koliko me ljuti da smo točno skautirali protivnika, znali smo točno kako nam BSK može stvoriti probleme. Prvo kroz centaršutove, drugo kroz dubinu iza leđa naše obrane. I onda golove primimo na takav način! Protivnik je točno igrao onako kao što smo predvidjeli, jedino su promijenili način obrane u prekidima. Pripremali smo se za takvu igru, ljuti me što smo dobili golove iz situacija koje su nam bile jasne, pa smo trebali bolje reagirati. Ne znam odakle nervoza u drugom dijelu, umjesto da pokušamo igrati kroz pas igru i da koristimo međuprostore, mi smo počeli preskakati igru i tražili neka čudna rješenja, kaže trener Fausto Budicin.

Nije baš pametno nakon poraza 0:3 podcjenjivati protivnika, ali BSK u prvom dijelu nije pokazao ništa što je moglo naslutiti poraz:

- Opet ponavljam, mi možemo kvalitetno igrati kada djelujemo kao momčad, kada svi igrači igraju obranu i rade ono što se od njih traži. Čim počnemo filozofirati, više ne izgledamo kao momčad, govori Budicin.

Varijanta napadačke igre s Travaglijom i Monjcem na bokovima opet se pokazala djelotvornom kada treba tražiti dubinu kao što se opet jasno vidio problem igre na postavljenu obranu:

- Naravno da imamo problema u takvoj igri, nije nam trebala ova utakmica da bismo otvorili oči. OK, imamo problema kada se protivniok zatvori, ali umjesto da si olakšamo posaa, mi počnemo raditi stvari koje ne radimo na treninzima. Samo si otežavamo posao nervoznim napucavanjem lopte i traženjem čudnih rješenja, ističe Budicin.

Orijent 1919 je u tri utakmice osvojio 2 boda, nakon dvotjedne stanke dolazi Šibenik, glavni favorit za naslov prvaka:

- Šibenik je ostvario tri pobjede, imaju izraženu ambiciju za uklazak u prvu ligu, dolazi nam možda najbolja momčad u ligi. Moramo se dobro pripremiti i početi rješavati neke stvari jer ovo ne miriše na dobro, zaključuje Budicin.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 12 40
2 Orijent 1919 3 30
3 NK Rudeš 7 29
4 HNK Hajduk Split II 9 27
5 GNK Dinamo II 1 26
6 NK Croatia Zmijavci 5 24
7 NK Sesvete 3 23
8 Hrvatski dragovoljac -4 23
9 NK Međimurje 2 22
10 NK Osijek II 6 21
11 NK Dugopolje -1 21
12 Dubrava Tim kabel -1 20
13 NK Kustošija -9 19
14 NK Solin -5 17
15 NK BSK -7 16
16 HNK Cibalia -21 11
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT