FAUSTO BUDICIN

Vidi se da imamo problema kada nismo kompletni

Utorak, 08. listopada 2019. 10:12 Napisao  I. V.

Ne smiješ izgubiti utakmicu zato što nisi iskoristio šanse, kaže trener Orijenta

Fausto Budicin
Fausto Budicin

 

Nogometaši Orijenta 1919 dosegnuli su ove sezone rang natjecanja u kojemu se ne igra kada igra reprezentacija!

Bilo bi bolje da je stanka nakon prvoga poraza na Krimeji trajala kraće, ovako će poraz (0:2) od Hajduka II duže zaokupljati misli:

- Imali smo jasan plan kako igati, znali smo gdje je Hajduk jak, taktički smo dosta dobro odigrali utakmicu. Do prvoga gola Hajduk je praktično stvorio jednu šansu. U prvom poluvremenu odabrali smo zatvoreniji pristup u središnjici čime smo im onemogućili da uđu u zadnju trećinu gdje su najopasniji. Nedostajalo nam je mirnoće u pasu kada smo imali loptu u nogama, ali smo unatoč tome stvorili dvije, tri izgledne šanse. U drugom dijelu odlučili smo stati malo više, Hajduk II je većim dijelom drugoga dijela izgledao dosta izgubljeno u posjedu lopte. Naravno da takav pristup iziskuje puno energije, imali smo u tom razdoblju nekoliko situaciju u kojima smo trebali reagirati bolje u završnici, ne znam zašto nam je poništen pogodak... Onda se dogodila ozljeda Travaglije, nakon toga nismo dobro reagirali u obrani, primili smo gol koji ne bismo smjeli onako primiti. Nakon primljenog gola malo smo se otvorili, pustili smo prostora Hajduku, a oni su vrlo jaki u situacijama jedan na jedan. Ako nisi kompaktan u obrani, onda se počinju događati stvari koje su nama događale zadnjih petnaestak minuta, kaže trener Fausto Budicin.

Drugi poraz u sezoni dogodio se na sličan način kao prvi u Bijelom Brdu, gdje je također stigla kazna za promašaje:

- Da mi je netko rekao da ćemo stvoriti četiri velike prilike protiv Hajduka, ne bih mu vjerovao. To je nogomet! Nekada zabiješ, nekada promašiš, ali ne smiješ izgubiti utakmicu zato što nisi iskoristio šanse, zato sam malo ljut. Pokušali smo igrati s drugom špicom zadnjih petnaestak minuta, ostali smo bez igrača u sredini koji bi stao na loptu, na kraju smo se raspali u fazi obrane, a Hajduk ima igrače koji vrijede više od druge lige, smatra Budicin.

Nakon stanke na Krimeju dolazi Rudeš s novim trenerom Markom Babićem:

- Moramo pronaći neka nova rješenja, vidi se da imamo problema kada nismo kompletni. Protiv Hajduka nedostajali su nam Tadejević i Gerc, sada smo na duže razdoblje ostali bez Travaglije. Moramo proširiti kadar igrača... Šteta što je Rudeš promijenio trenera, sigurno da će momčad sada dobiit dodatni impuls, ne znam hoće li Babić nešto mijenjati u načinu igre. Što se tiče igračkog kadra, Rudeš je s razlogom istaknuo kandidaturu za prvu ligu. Doveli su nekoliko iskusnih igrača, imaju širinu i opravdano slove kandidatima za plasman na vrhu, zaključuje Bzudicin

 

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 12 39
2 Orijent 1919 3 29
3 NK Rudeš 7 28
4 HNK Hajduk Split II 9 26
5 GNK Dinamo II 1 25
6 NK Croatia Zmijavci 5 24
7 NK Sesvete 5 23
8 NK Međimurje 3 22
9 NK Osijek II 6 21
10 NK Dugopolje -1 21
11 Hrvatski dragovoljac -5 20
12 NK Kustošija -9 18
13 Dubrava Tim kabel -2 17
14 NK BSK -7 16
15 NK Solin -7 14
16 HNK Cibalia -20 11
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT