TIHOMIR BAŠIĆ

Vjerujem u igrače, nadam se da ćemo prvi presjeći ciljnu vrpcu

Petak, 17. siječnja 2020. 20:36 Napisao/la  V. P.

 Idemo u viši rang samo ako budemo prvaci, kaže Tonči Zubović

Tihomir Bašić (Cres)
Tihomir Bašić (Cres) Foto: Lario Tus

Nogometaši četvrtoligaša Cresa u ponedjeljak počinju pripreme za proljetni nastavak prvenstva.

Cres je jesen završio na trećem mjestu s pet bodova zaostatka za vodećim Vihorom, a na proljeće je cilj osvojiti naslov.

- Mi smo zainteresirani za ulazak u viši rang, jer je u gradskom proračunu predviđen veći novac za potrebnu infrastrukturu. Dobit ćemo dvije nove svlačionice, doping sobu, praonu, ekonomat, sobu za sastanke, a imamo i mlade kategorije. No, idemo u viši rang samo ako budemo prvaci, poručio je sportski direktor Cresa Tonči Zubović koji nakon dovođenja tri mlada igrača radi na još jednom pojačanju.

- Stojković, Maksenčuk i Galonja su tu, a želja nam je još jedno kvalitetno pojačanje. Vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati, dodao je Zubović.

Trener Tihomir Bašić u ponedjeljak će krenuti na riječkoj Toreti s riječkom skupinom igrača, dok će otočki dio momčadi početi trenirati u Cresu.

- Gledat ćemo da jedan, dva vikenda odradimo zajedno u Cresu kako bismo svi osjetili teren i priviknuli se jedni na druge. Isplanirali smo šest, sedam utakmica, a vidjet ćemo hoćemo li ih sve uspjeti odraditi zbog vremena, kaže trener Bašić.

Proljetni cilj je jasan, Bašić vjeruje da je ostvariv.

- Tu smo mi, Vihor, Naprijed i Buje koji imamo aspiracije za naslov. Vjerujem u igrače i nadam se da ćemo prvi presjeći ciljnu vrpcu. Malo smo popunili kadar s mlađim igračima koji će nam dobro doći jer smo tijekom jeseni imali problema sa izostancima i nedostatkom igrača. Sada ćemo imati veći roster i vjerujem da ćemo uspjeti odraditi sezonu na zadovoljstvo svih nas, igrača, stručnog stožera, Uprave kluba i navijača, zaključio je Bašić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT