NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

OŠK Omišalj mora platiti 34.186 eura odštete glavnom sucu

Nedjelja, 21. travnja 2024. 18:07 Napisao  I. V.

U 84. minuti utakmice igrači OŠK Omišlja Dino Toić i Franco Mašić dobili crvene kartone zbog fizičkog napada na glavnog suca

Danijel Trbulin teško stradao prije osam godina
Danijel Trbulin teško stradao prije osam godina

Nepravomoćnom odlukom opatijske ispostave riječkog Općinskog suda, OŠK Omišalj dužan je platiti 34.186 eura odštete Danijelu Trbulinu, glavnom sucu utakmice 2. kola Prve ŽNL između OŠK Omišlja i Kraljevice, koja se 11. rujna 2016. godine igrala na Pušći.

U 84. minuti utakmice igrači OŠK Omišlja Dino Toić i Franco Mašić dobili su crvene kartone zbog fizičkog napada na glavnog suca.

Toić je na terenu proveo devet minuta, kada je isključen zbog "udaranja suca šakom u predjelu prsnog koša", kao što je pisalo u izvještaju delegata utakmice.

Mašić je igrao od 46. minute, crveni karton dobio je zbog "udaranja suca šakama i nogama u predjelu glave i leđa nekoliko puta", kao što je pisalo u izvještaju delegata utakmice.

Tadašnji Disciplinski sudac Čedomir Borčić odredio je ovakve kazne:
- Mašić je isključen iz nogometne organizacije
- Toić je kažnjen zabranom igranja u trajanju od 16 mjeseci
- OŠK Omišalj je kažnjen zabranom igranja na igralištu Pušća u trajanju od tri utakmice, s tri tisuće kuna novčane kazne i trima oduzetim bodovima u tekućoj sezoni.

Time je slučaj bio zaključen što se tiče HNS-a.

Danijel Trbulin iz Kastva u privatnoj tužbi zatražio je odštetu od OŠK Omišlja kao organizatora utakmice, opatijska ispostava riječkog Općinskog suda bezmalo osam godina nakon teškoga incidenta donijela je odluku da omišaljski kluba mora Trbulinu platiti 25.954 eura kazne sa zateznim kamatama i 8.232 eura parničkih troškova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.