DENIS LOPAC

Dugo se čekala odluka, uprava nije znala kako treba reagirati

Četvrtak, 08. kolovoza 2019. 17:23 Napisao  I. V.

Zamolio me Močinić da mu pomognem,  kaže trener Kraljevice

Denis Lopac i Ivan Močinić
Denis Lopac i Ivan Močinić

 

Denis Lopac opet se bavi trenerski poslom četiri godine nakon što je vodio momčad Orijenta 1919.

Doduše, novi trener Kraljevice imao je posla, zadnjih tjedana individualno radi s Ivanom Močinićem na Kantridi.

- Zamolio me Močinić da mu pomognem što bolje se spremiti dok ne pronađe klub, mislim da bi brzo trebao otići, kaže Lopac koji je Močinića dvije sezone trenirao  u pionirima Rijeke.

Prije nekoliko dana Lopac je odradio prvi trening na Oštru:

- Puno je trenera, malo je klubova! Kada se pojavi prilika, treba je iskoristiti. Meni se sada pružila prilika u Kraljevici, pun sam volje i elana da napravim nešto pozitivno, govori novi trener Kraljevice.

Lopac je s čelnicima Kraljevice dogovorio suradnju neposredno prije nego što je klub postao četvrtoligaš:

- Ambicije uvijek postoje bez obzira u kojoj se ligi natjecali. Ponavljam da sam željan rada, Kraljevica je dobro organiziran klub koji je godinama bio u vrhu županijske lige. Sada igramo u ligi više, treba se potruditi da napravimo najbolje što znamo, da svi u klubu budu zadovoljni s momčadi i sa mnom. Počeli smo trenirati, polako se ekipiramo. S obzirom da nismo igrali utakmice teško mi je donositi prosudbe o igračima, važno je da se radi zdušno, da igrači prihvaćaju moje metode i način rada. Atmosfera je dobra, tek se upoznajemo. Za sada je na okupu kadar iz prošle sezone, polako dolaze novi igrači. Dugo se čekala odluka saveza, tako da uprava nije znala kako treba reagirati. Ambicije ćemo koriigrati tijekom sezone, bit ćemo pametniji nakon nekoliko kola, smatra Lopac.

Reorganizacija je promijenila očekivanja od trenera Kraljevice:

- HNS od osnutka nije standardizirao sustav natjecanja, to je jedan od osnovnih problema. Uz još neke probleme o kojima sada ne bi govorio, to je najveći problem hrvatskog nogometa. Kada se pogleda cijeli sustav natjecanja, stalno se nešto mijenja. Kompetentni ljudi moraju sjesti i dogovoriti sustav natjecanja, počevši od profesionalne do zadnjih amaterskih liga. Klubovi bi morali znati unaprijed što ih čeka da se mogu ekipirati. Ovako se remeti plan i program, zaključuje Lopac.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 31
2 Cres 18 26
3 Naprijed 18 26
4 Buje 11 25
5 Gospić 4 23
6 Mladost 7 22
7 Otočac 4 20
8 Kraljevica -3 19
9 Medulin -9 17
10 Borac -11 13
11 OŠK Omišalj -27 7
12 NK Lokomotiva -31 3
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT