CRES - BUJE Tihomir Bašić: Kombiniramo momčad kada se nađemo u subotu, za sada ide dobro

Utorak, 22. listopada 2019. 11:55 Napisao  I. V.

Mlađi dečki izvukli su zadnje dvije, tri utakmice što mi daje za pravo nadati se da možemo i dalje dobro igrati, kaže trener Cresa

Tihomir Bašić
Tihomir Bašić

 

U subotu se igra derbi koji odlučuje o prvom mjestu, na igralištu Dari međusobno igraju dvije vodeće momčad četvrte lige.

Buje se moglo u 10. kolu očekivati na vrhu ljestvice, Cres baš i nije:

- Očekivali smo da ćemo biti u vrhu, ali ne ovako visoko. Posebice zato je imamo relativno mali broj igrača, čim nam izostane jedan ili dvojica igrača, uđemo u probleme. Mlađi dečki izvukli su zadnje dvije, tri utakmice što mi daje za pravo nadati se da možemo i dalje dobro igrati. Vjerujem da se do zadnjih kola možemo boriti za pozicije pri vrhu ljestvice. Objektivno, Buje i Naprijed imaju bolje momčadi i veći kadar, ali dat ćemo sve sebe da im pomsimo račune, kaže Tiho Bašić, koji je trener Cresa postao na početku sezone.

Derbi protiv Naprijeda u zadnjem kolu (1:1) igrali ste s 15 igrača u zapisniku, obavili ste samo jednu izmjenu?

- Imali smo na početku sezone dovoljno igrača, ali smo već nakon tri, četiri kola postali tanki. Nama je bitno da igraju ključni igrači, ovisimo od četiri, pet igrača koji su vrlo kvaliteti za ovu ligu. Sada se profiliralo nekoliko mlađih igrača koji mogu napredovati.

Svi otočni klubovi imaju zajednički problem s treniranjem igrača koji su izmješteni?

- Dosta su veliki troškovi zajedničkih treninga na Cresu, tako da u Rijeci treniraju igrači iz Rijeke i igrači koji studiraju, ostali treniraju na Cresu. Kombiniramo momčad kada se nađemo u subotu, za sada ide dobro.

Zanimljivo je da od početka sezone nemate pričuvnog vratara u zapisnicima, što bi se dogodilo da iskusni Krunoslav Zmajla zakasni na utakmicu?

- Branio bi netko od igrača!

Buje su za sada opravdale ulogu favorita za prvaka?

- Kao i svaki put kada igramo doma, očekujem dobru utkamicu. Poštujem svakog protivnika, vjerujem u svoje dečke. Bit će zanimljiva utakmica, pobijedit će tko bude manje griješio, tko bude raspoloženiji. Iako utakmica ni o čemu izravno ne odlučuje, psihološki će puno značiti momčadi koja pobjedi.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Buje 13 25
2 Vihor 12 25
3 Cres 16 23
4 Naprijed 16 23
5 Mladost 7 20
6 Gospić 3 19
7 Kraljevica -4 15
8 Otočac -3 14
9 Medulin -8 14
10 Borac -9 10
11 OŠK Omišalj -18 7
12 NK Lokomotiva -25 3
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT