IPAK SE KREĆE

Košarkaški drugoligaši sezonu nastavljaju kup-sistemom

Ponedjeljak, 03. svibnja 2021. 17:22 Napisao/la  KS

Drugoligaši još čekaju zeleno svjetlo Ministarstva turizma i sporta, mlađe dobne kategorije prve će utakmice odigrati ovog vikenda na Zametu (kadeti) i Kastvu (liga dječaka)

Košarkaški drugoligaši sezonu nastavljaju kup-sistemom

Hrvatski košarkaši savez pronašao je model na koji će se nastaviti natjecanje u onim ligama u kojima je to zbog pandemije koronavirusa bilo onemogućeno, odnosno u ligama mladeži.

U Hrvatskom košarkaškom savezu odlučili su da će drugoligaške momčadi prvenstvo kraju privesti igrajući utakmice u svojim regijama po kup-sistemu, pet pobjednika nakon toga bi turnirski odigralo kvalifikacije za popunu Prve lige, dvije najbolje močadi na turniru iduće sezone igrale bi u višem rangu.

Sve one utakmice što su do sada odigrane bile bi prebrisane, što je i logično budući da se u pojedinim regijama igralo više, u pojedinim manje utakmica.

Na taj način u Hrvatskom košarkaškom savezu zadržat će protočnost i omogućiti klubovima da ipak odigraju ponešto utakmica.

Da bi se tako nešto moglo odigrati Savez je morao promijeniti propozicije, pa će se drugoligaške utakmice smatrati utakmicama za popunu Prve lige, što u končanici i jesu.

Planirano je da utakmice po regijama počnu u drugoj polovici svibnja i prvoj polovici lipnja, nakon toga će se odigrati turnir za popunu Prve lige, a sve to pod uvjetom da Ministarstvo turizma i sporta da zeleno svjetlo.

Natjecanje će nastaviti i mlađe dobne kategorije, ali oni će utakmice igrati na – vanjskim terenima.

- Savez je zauzeo stav da idemo igrati, najprije će se započeti regionalne utakmice, nakon toga županijske. Kada su regionalne lige u pitanju, svi klubovi prvo će odigrati utakmice u svojim županijama, a nakon toga će dvije najbolje ekipe ići na državno prvenstvo. Utakmice regionalne lige igrat će se na novouređenom vanjskom igralištu na Zametu i na igralištu na Kastvu, odnosno na onim igralištima na kojima možemo zadovoljiti stroge mjere. Županijska natjecanja igrat će se na svim igralištima, sve ekipe su izrazile želju za odigravanjem utakmica, a dobre terene imamo na Lošinju, Cresu, Škrljevu, Kastvu, Zametu... Idemo igrati košarku, rekao je Zoran Pjevalica.

Drugoligaši još čekaju zeleno svjetlo Ministarstva turizma i sporta, mlađe dobne kategorije prve će utakmice odigrati ovog vikenda na Zametu (kadeti) i Kastvu (liga dječaka).