Košarkaši Plame-pur na krilima Mame ŠČ došli nadomak titule

Subota, 13. svibnja 2023. 12:30 Napisao/la  KS

Kada bi barem sa sportom bilo tako jednostavno, složiš dobru priču i zapališ ljude: u stvari možda i jest jednostavno, ali trenutačno samo u Ilirskoj Bistrici

Detalj s utakmice Plame-pur i Vrhnike u školskoj dvorani u Ilirskoj Bistrici
Detalj s utakmice Plame-pur i Vrhnike u školskoj dvorani u Ilirskoj Bistrici Foto: Kristian Sirotich

Prije nekoliko dana na SportComu je objavljena vijest o tome kako u Ilirskoj Bistrici, na samo 38 kilometara od Rijeke, postoji trećeligaški košarkaški klub koji svoje utakmice igra pred dupkom ispunjenim tribinama, više je to bila crtica iz domene vjerovali ili ne, zanimljivost koju je teško ignorirati budući da u Rijeci i riječkom prstenu dvoranu možeš napuniti samo u iznimnim prigodama, neki klub, bez obzira na rang natjecanja kojem pripadao, na to može zaboraviti.

Budući da Ilirska Bistrica tradicijski više gravitira Rijeci i Riječkom prstenu nego ljubljanskom prstenu, u to se je trebalo i uvjeriti.

Nije poznat podatak koliko je Riječana ili mještana okolnih pograničknih mjesta bilo u petak u Školskoj dvorani u Ilirskoj Bistrici, ali oni koji su bili mogli su uživati u sljedećem: sjajnoj atmosferi, košarci iznad svih očekivanja za ovaj rang natjecanja, uvjerljivoj pobjedi Plame-pur nad Vrhnikom (82:69) u prvoj utakmici finala doigravanja Treće slovenske košarkaške lige, umješnosti malih Pumasica, djevojčica što unatoč svojoj dobi vrlo predano i profesionalno upotpunjuju svaki prazan hod tijekom utakmice i – Mami ŠČ.

Da, uspješnica Leta 3, koju će vremešni riječki pankeri i performeri večeras izvesti na velikoj sceni finala Eurosonga u Liverpoolu, tri je puta puštena u dvorani u Ilirskoj Bistrici, svaki put klinci su na tribinama plesali u skladu s osmišljenom koreografijom, što samo potvrđuje te neraskidive veze Rijeke i Ilirske Bistrice, košarkaši Plame-pur na krilima Mame ŠČ napravili su veliki korak ka tituli prvaka, zarazna pjesma u vrlo kratkom vremenu osvojila je naklonost, Mrle, Prlja i ostali letovci fritulu ne mogu osvojiti sve i da u večerašnjem finalu budu posljednji.

Kada bi barem sa sportom bilo tako jednostavno, složiš dobru priču i zapališ ljude: u stvari možda i jest jednostavno, ali trenutačno samo u Ilirskoj Bistrici.

ŠČ!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.